Vrlo smele i inspirativne crvene kuhinje

Crvena boja se smatra najtoplijom ali i najkontradiktornijom od svih boja.

Obzirom na njen uticaj na ljudski um, ona je ujedno i vrlo privlačna, ali i vrlo odbojna. Neretko ova vatrena boja opisuje se kao vrlo intenzivna i napadna, iako ako se koristi umereno može da stvori jako lep prikaz u prostoru. Zapravo, sve potiče od činjenice da ova izazovna boja ima najviše suprotstavljenih emocionalnih asocijacija nego bilo koja druga boja. Njom se može izražavati ljubav, ali isto tako i bes. Ovog puta zadržaćemo se na pozitivnim vibracijama i predstaviti vam crvenu boju kao vid dekora vaše kuhinje.

STIL I NIJANSE

Crvenu boju možete iskorstiti za dekor vaše kuhinje nezavisno od stila koji želite da se kroz nju proteže. Ona odgovara jednako na poziv modernog uređenja, minimalističkog, rustičnog, vintage i eklektičnog. Takođe ako ste dovoljno inspirisani možete stvoriti i vlastitu kombinaciju stilova. Crvena boja nam dolazi u pregrštu predivnih nijansi, od sasvim svetlih, preko jarkih do zaista tamnih koji vuku na bordo. Takođe ova boja je vrlo zahvalna jer se lako kombinuje sa drugim bojama poput bele, crne, narandžaste, plave i žute.

CRVENI DETALJI

Pre nego što započnete sa projektom opisivanja svoje kuhinje crvenim tonom razmislite o tome koliku količinu ove boje želite u prostoru. Vaš izbor za vrlo suptilnu crvenu kuhinju može biti neutralna pozadina sa crvenim ormarićima. Takođe možete odabrati samo jedan red ormarića u ovoj boji, a drugi ostaviti u beloj. Ako želite da istaknete crvenu boju i retro efekat potražite crveni frižider, sto, stolice, crveno kuhinjsko ostrvo, lampe ili zavese. Osim toga crvene pločice na zidu su varijanta sa kojom ne možete pogrešiti jer ćete uvek imati oko sebe fantastično okruženje.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme