Vrlo kreativne ideje za dizajn male kuhinje

Ako se bavite kulinarstvom kuhinja je sigurno važan prostor u vašem domu.

Njen dizajn i dekor su svakako nešto o čemu pomno vodite računa. Ona bi trebala da bude elegantna i udobna, kao i da svojom funkcionalnošću čini da se u njoj lako snalazite. Međutim, šta ako imate vrlo malu kuhinju? U tom slučaju biće vam potrebna doza kreativnosti, jer čak i vrlo mala kuhinja može biti uređena bez odricanja u pogledu stila i dekora. Donosimo vam danas pregršt ideja za stvaranje privlačne male kuhinje.

KOJA JE NAJBOLJA BOJA ZA MALU KUHINJU?

Ukoliko ne želote da još više smanjite svoju malu kuhinju, trebalo bi da se držite neutralne palete boja. Ove boje čine svaki prostor vizuelno većim i prozračnim. Štaviše ako se vaši kuhinjski ormarići i zidovi u kuhinji podudaraju u pogledu boje, stvara se iluzija da raspolažete sa znatno više prostora. Takođe sjajni i reflektujući materijali povećaće volumen vaše kuhinje, pa je u tom pogledu poželjno koristiti što više stakla laganog kamena ili nerđajućeg čelika.

Svakako možete se odlučiti i za sporadične smele tonove na zidu ili živopisne uređaje koji će uneti malo vedrine u vašu kuhinju. Ako se opredelite za neutralnu kuhinju, pod je dobra varijanta za odvažan kolor. Interesantne barske stolice su takođe opcija koja vam se nudi. A ako želite da pratite trendove, geometrijske pozadine su ono na šta bi trebalo da obratite pažnju.

KOJI JE NAJBOLJI RASPORED ZA MALU KUHINJU?

Što se rasporeda tiče, maloj kuhinji najbolje odgovara oblik slova U, ukoliko za takvu kuhinju ima dovoljno prostora. Takođe gallay kuhinje su dobra varijanta jer maksimalno koriste raspoloživ prostor. Ako imate mogućnost za kreiranje kuhinjskog ostrva, iskoristite ga za stvaranje zone za doručak ili trpezarije ako za klasičnu nemate dovoljno prostora.

KAKVU VRSTU ORMARIĆA ODABRATI ZA MALU KUHINJU?

Mali kuhinjski prostor vas navodi da razmišljate vertikalno. Visoki odmarići obezbediće vam dovoljno mesta za odlaganje namirnica i posuđa, pri čemu će dodatno vizuelno da izduže vašu kuhinju. Takođe otvorene police su ideja o kojoj vredi razmisliti jer donose osećaj prozračnosti maloj kuhinji. Pametne ladice za odlaganje, korpe, držači, šine i kuke povećaće vam mogućnosti za skladištenje stvari u maloj kuhinji.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme