Upečatljive pozadine od opeke za vašu kuhinju

Kuhinjska pozadina je važan deo pri dizajnu svake kuhinje.

Njena uloga pored dekorativne je i u savršenoj funkcionalnosti kuhinjskog prostora. Pre svega ona bi trebala da bude izrađena od izdržljivog materijala, lakog za održavanje i lako uklopljivog sa kuhinjskim ormarićima i radnim površinama. U to pogledu odabrali smo danas opeku kao materijal za izradu kuhinjske pozadine.

Iako upotreba opeke odnosno cigle nije novina pri dizajnu enterijera, svakako je nešto čemu se sve više vraćamo sigurni u njenu lojalnost. Opeka je visoko funkcionalna ideja koja će u kuhinju uneti rustičan i industrijski osećaj, dajući vam pri tom bezbroj mogućnosti za izbor kuhinjskih ormarića.

IZBELJENA I BELA OPEKA U OBLIKU KUHINJSKE POZADINE

Tekstura opeke je obično poprilično gruba, što određenim prostorima kao što je kuhinja često ne odgovara ako volite nešto nežnije iskaze. U tim situacijama primenjuje se izbeljena (oprana) opeka ili prekrečena u belo, kako bi prostor dobio željenu svežinu. Ukoliko je klasična crvenkasta boja opeke preintenzivna za vašu kuhinju, izbeljena varijanta može da bude pravo rešenje. Ovakve pozadine odgovaraju neutralnim kuhinjama, ali su svakako dobrodošle i u onima u akcentnim bojama. Još jedna prednost pozadina od opeke je u tome što se izuzetno lako postavljaju, pri čemu ćete uz malo truda imati zaista impresivnu kuhinju na raspolaganju.

OPEKA U CRVENOJ I DRUGIM BOJAMA

Klasična crvena opeka je bezvremenska ideja. Ovakva pozadina se lako stapa sa brojnim stilovima i deluje vrlo prirodno u kuhinjskom prostoru. Ako ste zaista raspoloženi za oplemenjene kuhinje smelim tonovima opeku možete prefarbati u neku zanimljivu boju koja će oplemeniti dati prostor i dati mu prigodan kontrast.

Budući da je opeka materijal koji upija masnoću i teško se čisti ako površina nije zaista ravna, potrebno ju je premazati zaštitnim slojem kako bi bila dugotrajna i uvek izgledala perfektno.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme