U srcu svakog doma

Dom je tamo gde je srce, a za sve kuvare srce svakog doma predstavlja centar njihove kuhinje. Isto važi i za sve one koji provode dosta vremena u ovom prostoru pripremajući obilne obroke, ili samo nešto što bi mogli na brzinu da prezalogaje.

Svi bismo trebali da volimo naše kuhinje i potpuno uživamo u procesu kulinarskih kreacija, takođe bismo svi trebali da želimo da provodimo vreme u ovom prostoru, pa makar samo posmatrali nekoga u njegovoj veštini pripreme hrane. Studio Snaidero ovo potpuno razume i dizajnirao je kuhinju pod nazivom Time, koja je upravo to, mesto u kom bi svi mi voleli da provodimo vreme. Sa detaljima od vanvremenske tikovine, kao i izborom drveta koje se pritom nalazi unutar rezbarenih predmeta, nameće samo jedno retoričko pitanje, ko ne bi želeo da kuva u ovakvom remek delu savremenog dizajna?

Primetićete poseban akcenat koji je stavljen na detalje kuhinje Time, od neverovatne aspirator haube do interesantnih elemenata i drveta tikovine. Time je specijalno dizajnirana kako bi u sebe uklopila uglađenu i linearnu estetiku. Horizontalne linije su uvećane prirodnim detaljima koji se nalaze unutar tikovine, stvorenim posebnim procesima obrade njene površine, koji sačinjavaju precizan štampani obrazac. Ergonomske ručke visećih i svih elemenata radne površine su izrađene od legure aluminijuma i instalirane su u simetričnom obrascu na oba kraja svake fioke. Oblik ručki dodaje kosu crtu uglova horizontalnim granulama koje se nalaze unutar obrađenih elemenata.

Ugaona radna površina sačinjena od nerđajućeg čelika, takođe razbija prave uglove visećih elemenata i ormana. Debljina ploče je devet centimetara, kolika je i debljina tikovine koja se nalazi između urezanih linija. Ventilaciona hauba je napravljena od nerđajućeg čelika i dolazi u veličinama od 90cm, ili 120cm i sa motorom od 600m3 usisnog kapaciteta. Ona je poseduje LED osvetljenje kao i svi viseći elemeni, koji u svom sklopu sadrže i jedinice sa staklenim vratima koje su obložene aluminijumskom folijom.

Jedinice donjih ormara su otvorene, sa tikovim stranicama i fiokama izrađenim od nerđajućeg čelika. Ove otvorene jedinice sadrže u svojoj konstrukciji velike keramičke posude i držače za začinske tegle. Plutajuće police od nerđajućeg čelika su dizajnirane tako da nastavljaju linije haube aspiratora, i bilo da se ona koristi sa ili bez svojih sestrinskih aksesoara, njen duplo zakrivljeni oblik se savršeno uklapa sa ostatkom dizajna Time kuhinje. Viseća traka koja je sačinjena od istog tipa metala, može biti montirana na zidu u pozadini šporeta, kako bi omogućila lakši pristup priboru za domaćinstvo. Dodatnu funkcionalnost pružaju viseći elementi i hauba, koji su opremljeni agregatima, vešto skrivenim na njihovom naličju.

Pored predivnog tikovog drveta i elemenata od nerđajućeg čelika, Time takođe dolazi i sa visoko sjajnim, polimernim laminatom u beloj boji. Doslednost korišćenja materijala debljine 9cm bilo na radnoj platformi ili panelima sa strane, policama, pa čak i na njihovim zadnjim delovima, pružaju efekat uokviravanja određenih područja kao da su pojedinačne površine. Mešavina i uklapanje aspekata tikovog drveta i polimernog laminata znače da svaka Time kuhinja može biti individualizovana u svom konačnom izgledu. Ovi uklopljeni i pomešani aspekti elemenata ne znače da vi to morate zaista i da radite. U sklopu ove kuhinje dolazi i Time sto, sa svojim dimenzijama 90cmx160cm, koji je specijalno dizajniran kako bi savršeno sarađivao sa njenim prostorom. Kuhinje studija Snaidero su oličenje perfektnog i savremenog dizajna ovog prostora, i bilo da ste ljubitelj tikovog drveta, ili kuhinjskog dizajna za potkrovlja, Snaidero nikada nije razočarao.

N.Đ.

Povezane teme