Šarmantne shabby chic kuhinje koje je lako zavoleti

Kuhinja kao mesto koje okuplja celu porodicu, treba da bude inspirativan i prijatan prostor.

U tom pogledu njeno uređenje je od velike važnosti. Danas vam predstavljamo vrlo šarmantne kuhinje u shabby chic stilu. Ako ste u potrazi za elegancijom protkanom nežnošću, ovaj stil je kao stvoren za vas. Svojim vibrantnim i otrcanim prikazom, ove kuhinje će učiniti da zaboravite da postoji ostatak sveta dok pripremate vaša omiljena jela. Ako vas zanima kako da ga primenite u svojoj kuhinji ostanite sa nama u redovima koji slede.

ŠEMA BOJA I STILOVI

Svetle boje i pastelne nijanse čine suštinu shabby chic stila. Otrcani koncept predstavlja sladunjavi i pomalo istrošeni vintage stil. Potpuno bela boja bi bila idealno rešenje, ali je uvek možete ukrasiti i nekim cvetnim elementima. Tamne nijanse nisu obično deo ovog stila, ali ako želite da dodate malo drame svojoj kuhinji možete posegnuti za suptilnim dodirom tamnih tonova. Shabby chic stil možete upariti sa rustičnim, farmhouse, vintage ali i sa savremenim stilom.

NAMEŠTAJ I DEKOR

Od komada starog nameštaja možete sa lakoćom da stvorite svoj shabby chic nameštaj za kuhinju. Dovoljno je da ga prefarbate u belo, pri čemu ne morate ni da pazite na perfekciju i dobićete jedinstvenu personalizovanu kuhinju koja će jasno izraziti vaš stil. Krem, bež, bledo ružičasti tonovi i druge neutralne boje su poželjne kako bi dale malo teksture prostoru. Drveni nameštaj za kuhinju se podrazumeva kao i pojedinačni metalni elementi. Kada je dekor u pitanju cveće i zelenilo su dobrodošli, kao i lepršave cvetne zavese, pletene korpe, kristalni lusteri i fina keramika.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme