Renoviranje kuhinje sa malim budžetom

Želite da renovirate vašu kuhinju sa malim budžetom?

Ako želite da kuhinji date novi izgled vrlo brzo i sačuvate sebe od troškova velikog renoviranja, postoji nekoliko mogućnosti. Evo nekih ideja koje su efikasne i jeftine.

Zidovi i plafoni - jednostavno renoviranje kuhinje

• Vaša kuhinja će imati nov i svež izgled ukoliko unesete nove boje na zidovima i plafonu. Boje koje se koriste za bojenje zidova izlaze iz mode, kao što je to slučaj sa odećom, a ako ste gledali iste boje u vašoj kuhinji u poslednjih deset godina, verovatno je ova boja već izašla iz mode. Pored nove boje na zidovima, slike takođe mogu brzo dovesti vašu kuhinju u 21. vek.

Nova rasveta za novi izgled kuhinje

• Još jedna ideja za brzo renoviranje kuhinje je zamena osvetljenja. Promenite luster i stare lampe zamenite nekim uzbudljivim i modernim. Ovaj jednostavan korak može napraviti drastične promene u staroj kuhinji.

Kuhinjski elementi i plakari

• Ako su vaši postojeći elementi u kuhinji i dalje stabilni, trebalo bi da razmislite o tome kako ih na najbrži način osvežiti. Razmislite o novim ručkama na fiokama, koje su jeftine i dostupne u mnogim prodavnicama. Sve ručice na kuhinjskim kabinetima i fiokama možete promeniti za vrlo kratko vreme.

Nova boja za vaše kuhinjske elemente

Ukoliko su vam dosadile boje na kuhinjskim elementima, možete da promenite samo boju na vratima. Pored farbe koja će doneti sasvim novi izgled kuhinjskim elementima, možete izabrati gotove šablone, nalepnice, koje će doneti novi život vašoj kuhinji. Takođe, možete potpuno ukloniti vrata i uživati u novom "otvorenom" pogledu iz kuhinjskih elemenata. Još jedan odličan način da dodate moderan izgled vašoj kuhinji, jeste uklanjanje vrata elemenata koja ćete zameniti staklenim pločama. Unutar kuhinjskih elemenata možete ugraditi rasvetu koja će stvoriti divnu i toplu atmosferu.

Zamena podova u kuhinji

Ukoliko je pod u vašoj kuhinji dotrajao, trebalo bi ga zameniti. Pored keramičkih pločica koje su najbolje rešenje za kuhinju, pod možete zameniti novim laminatom, koji nije skup i jednostavan je za nameštanje. Nova boja poda će promeniti izgled vaše kuhinje.

Zamena sudopere i slavine u kuhinji

• Modifikacija sudopere je glavni projekat u kuhinji, ali ukoliko želite da uštedite, možete zameniti samo slavinu. Moderne slavine se lako instaliraju i ne zahtevaju menjanje vodovodnih cevi.

Pored ovih rešenja, kuhinju na vrlo lak način možete osvežiti biljkama i zelenilom.

Srećno!

Povezane teme