Pronađite svoj mali kutak za doručak

Mesta poput trpezarije i dnevne sobe su ona koja su okupljala više nego ikad porodice u proteklih deset i više meseci.

Budući da stege pandemije i dalje ne popuštaju širom sveta, svi su izgledi da vaša privremena kućna kancelarija u trpezariji postaje trajna. Samim tim, sem ako zaista nemate veliku porodicu, pa vam je neophodan veliki trpezarijski sto pri svakom obroku, ideja o malom kutku koji će služiti za tu namenu je i više nego dobrodošla, nazvaćemo ga kutak za doručak, iako vam dakle može služiti i za sve druge obroke u toku dana.

PRONAĐITE TAJ DIVAN UGAO

Ono što vam treba za mali dobro adaptiran kutak za doručak je ugao koji ga lepo prihvata. Najbolji prostori za doručak bilo u okviru kuhinje, dela između trpezarije i dnevne sobe ili negde druge su oni koji deluju organsko, kao da je dati prostor baš za njih dizajniran.

DEKOR I OSVETLJENJE

Kako bi dekorisali ovaj prostor povedite se bojama i stilom svog životnog prostora. Mali okrugli sto sa postoljem je najbolja ideja za kutak za doručak. Takođe prilagođena klupa sa stolicama je sve što vam treba da biste upotpunili ovaj prostor. Ukoliko postoji mogućnost izbegavajte mračne uglove i odaberite kutak sa pogledom. Takođe neka zgodna lampa sa plafona će vam dobro doći u večernjim satima.

KUTAK ZA DORUČAK ZA VIŠE OSOBA

Nekada je mali kutak za doručak bio rezervisan za male stanove, ali čak i veći domovi u novonastaloj situaciji mogu imati koristi od njega. Ako dobro iskoristite raspoloživ prostor u ovakvom kutku može udobno da se smeste i do 3-4 osobe. Vaši gosti će biti prijatno iznenađeni kada ih umesto u dnevnu sobu, uvedete u vaš novi kutak inspirisan skandinavskim, eklektičnim ili industrijskim stilom, kroz koji se proteže moderna nota.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme