Prefinjene i funkcionalne kuhinje iz snova

Više slika

Više slika

U slučaju da postoji prostor u vašem domu koji zahteva konstantnu pažnju, onda je to bez sumnje kuhinja...

Posebno iz razloga što bi kuhinjske površine trebalo konstantno nadograđivati, ali još više zbog toga što one predstavljaju srce i dušu modernog doma koji se sve više adaptira otvorenom planu životnog prostora. Svaka godina donosi novi set kuhinjskih trendova i dok neki od njih deluju čudnovato i traju svega nekoliko meseci, drugi ostaju sa nama transformišući karakteristike koje definišu jednu eru. Baš  kao svetle boje i cvetni dezeni sedamdesetih i osamdesetih godina, stoičko pristustvo bež devedesetih i ukupna dominacija sivih tonova novog milenijuma, poslednjih neokoliko godina predstavlja vladavinu bele boje i drveta.

Bele kuhinje sa primesom prirodne lepote drveta predstavljaju centralne tačke enterijera u svakom smislu reči, jer kombinuju dva prilično različita elementa i finiše kako bi kreirali zadivljujuć i energičan prostor. Bela predstavlja boju uzdanicu modernog doma, dok drvo dodaje toplinu i udobnost svojim neutralnim prisustvom. Oba elementa kombinovana zajedno unose potpuno različite svetove istovremeno stvarajući fuziju neizmerne lepote. Pametne, funkcionalne i predivne, ove kuhinje su tu kako bi sa nama i ostale.

Prilagodljiva bela i drvo

Pošto smo sa vama već podelili najbolje trpezarije u kombinaciji bele i drveta, već je potpuno jasno da ova kombinacija može biti prilagođena brojnim stilovima sa velikom lakoćom. Od skandinavskih i savremenih, do potpuno minimalističkih, tradicionalnih i mediteranskih stilova, drvo može dobiti nešto zahtevniju ulogu kao deo glavne palete, tako da je ovakve kuhinje moguće pronaći pomešane sa govoto svakim mogućim pravcem.

Neko može težiti više ka beloj boji nego drvenim tonovima, dok drugi više preferiraju poslednje. Čak i sa širokom upotrebom bele, industrijske i tradicionalne kuhinje mogu posedovati svoje standarne karakteristike, ali nešto sofisticiranije i savremene kuhinje donose mogućnos upotrebe korijana na glavnim površinama.

Upotreba poda i plafona

Mi uvek nastojimo ka zanemarivanju činjenice da plafoni i podovi poseduju jake estetske karakteristike u našim domovima. Međutim, sa belim i drvenim kuhinjama, ovo ne mora biti slučaj. Drvene grede na kuhinjskom plafonu sa retro, teksturnom lepotom, automatski ističu njegovu površinu i dodaju potpuno novu dimenziju prosotru. Uklapanje drvenih podova i kuhinjskih elemenata čini da postavka postane posebna. Umesto čistog belog plafona, nešto drvenije varijante ove zime mogu pretvoriti vašu kuhinju u daleko spokojnije i elegantnije mesto.

Pastele - boje i sve ostalo

Bele i drvene kuhinje ne ograničavaju vas na određenu paletu, jer prema mišljenju, najmanji dodaci boja mogu delovati van svake priče. U suštini, svetli komadi zidne umetnosti u kuhinjama, prepuni vibrantnih boja, na primer, predstavljaju sve što vam je potrebno kako bi ste na autentičan način akcentovali lepotu bazne šeme boja. Ovakav pristup stvara jednostavnu centralnu tačku, koja sa lakoćom može biti promenjena. Pastelni tonovi se uklapaju sa belom, dok čak i crni detalji na kuhinjskim prozorima pružaju neki unikatan identitet ovom prostoru.

N.Đ.

Izvor: Decoist

Povezane teme

29.03.2024 Kuhinja

Nekoliko dobrih načina da oživite svoju crnu kuhinju

Crna boja ima moć da transformiše prostor i donese jedinstvenu atmosferu koja privlači pažnju i naglašava stil i karakter prostora.

26.03.2024 Kuhinja

Lepota pastelnih tonova u modernoj kuhinji

Nežni tonovi poput bledo roze, mint zelene, svetlo plave ili pastelno žute mogu transformisati atmosferu kuhinje, čineći je svetlijom i prostranijom.

23.03.2024 Kuhinja

Dizajnirajte savršenu malu kuhinju prateći ove savete

U slučaju da imate ograničenje u pogledu kvadrature stana i možete da imate samo mali prostor za kuhinju, trebalo bi da se najpre usredsredite na funkciju, a tek onda da se fokusir...

20.03.2024 Kuhinja

6 boja koje definitivno treba isprobati u kuhinji ovog proleća

Boje kuhinje za 2024. su i smele i mirne, upečatljive, ali umirujuće. A tu su i prelepi svetli tonovi za odvažnije među nama i utešne neutralne za kuće u klasičnom stilu.

17.03.2024 Kuhinja

5 super cool ideja sa Instagrama za savršen izgled kuhinje

Bez obzira da li želite da osvežite izgled postojeće kuhinje ili potpuno promenite njen dizajn, ove ideje će vam pružiti korisne smernice i inspiraciju za vaš budući projekat renov...

14.03.2024 Kuhinja

6 jednostavnih načina da brzo osvežite izgled svoje male kuhinje

Ponekad je dovoljno organizovati samo jednu fioku, zameniti nekoliko stvari u ostavi ili nabaviti nekoliko novih kuhinjskih krpa, a sve to može biti izvodljivije od temeljnog čišće...

11.03.2024 Kuhinja

Dizajniranje male kuhinje: ideje, saveti i inspiracija za efikasan i elegantan prostor

Uprkos ograničenom prostoru, postoji mnogo načina da se stvori funkcionalna i estetski privlačna kuhinja koja odražava lični stil i zadovoljava sve potrebe domaćinstva.

08.03.2024 Kuhinja

Od izdržljivih pločica do toplog drveta: 8 najboljih opcija za podove u kuhinji

Bilo da preuređujete postojeću ili gradite potpuno novu kuhinju, odabir pravog poda je ključan korak kako biste postigli savršenu kombinaciju funkcionalnosti i estetike.

05.03.2024 Kuhinja

Za vašu inspiraciju: kuhinje u kojima dominira drvo

Sa svojom bogatom teksturom i toplim tonovima, drveni elementi donose osećaj topline i udobnosti koji često nedostaje drugim materijalima.

02.03.2024 Kuhinja

5 boja koje savršeno upotpunjuju sive kuhinjske ormariće

Postoji toliko divnih kombinacija boja kada su u pitanju sive kuhinje, sa paletama u rasponu od prigušenih do svetlih i umirujućih.

28.02.2024 Kuhinja

15 ideja za kombinaciju belih tonova i prirodnog drveta u kuhinji

Bele i drvene kuhinje su predivne u svakom smislu reči, jer kombinuju dva veoma različita elementa kako bi kreirali umirujući i energetski prijatan prostor.