PRE I POSLE - Rekonstrukcija kuhinje

Vlasnici ovog jednosobnog stana su ga kupili i preuredili, a nalazi se u zgradi stare fabrike klavira, na Menhetnu...

Iako je stan bio uređen po njihovom ukusu, nije im se svidela kuhinja koja je bila pregrađena od ostatka stana jednim zidom.

Uz to kuhinja nije bila renovirana još od prvog vlasnika stana. Oni su preuzeli stvar u svoje ruke i ovu kuhinju redizajnrali i učinili je više funkcionalnom.

Prvi korak je bio rušenje zida. Sada kuhinja izgleda svetlije i prostranije, a onaj koji kuva se ne oseća izolovanim od ostatka stana.

Stare kredence su skinuli i umesto njih postavili police zbog kojih ova mala kuhinja izgleda veće, ublažavajući prelaz između kuhinje i dnevne sobe. Elementi koji se nalaze dole je proizvela IKEA, sa ručno napravljenim vratancima, a radna površina je od materijala koji izgleda kao prirodan kamen, ali je zapravo neuništiv.

Nedostatak mesta kada su skinuli kredence su nadoknadili policama, ugrađenim kredencom pored frižidera, kao i drugim pametnim solucijama.

Vlasnici stana sada imaju novu kuhinju koja je modernija, više funkcionalna i povezanija sa ostatkom doma.

M.P.

Povezane teme