Najbolji načini za stilizovanje vašeg kuhinjskog ostrva

Pošto je kuhinja srce kuće, a ostrvo centralna tačka u kuhinji, dodaci koje stavite na svoje ostrvo biće viđeni sve vreme, a to ih, složićete se, čini prilično važnim elementom svake kuhinje...

Kuhinjsko ostrvo je samostojeća jedinica namenjena da poveća funkcionalnost i estetiku vašeg prostora za kuvanje kod kuće. Tradicionalno ostrvo je pravougaonog oblika, a jedan njegov deo se često koristi kao pult za doručak. Ono takođe može imati kuhinjske stolice oko sebe, i uključivati integrisane fioke ili ormare za odlaganje kako bi obezbedilo smeštaj vaših aparata za kuvanje.

Imati kuhinjsko ostrvo pomaže vama i vašoj porodici da uživate u modernom životu u otvorenijim prostorima, a ukoliko ste se pitali koji su to načini za savršeno stilizovanje ovog komada kuhinjskog nameštaja, evo nekoliko interesantnih predloga:

POSLUŽAVNIK

Poslužavnik, ili neka veća tacna zanimljivog oblika je odličan način za organizovanje vašeg ostrva jer je idealna za spajanje i izlaganje više stvari odjednom. Dolaze u milion različitih boja, stilova i tekstura za bilo koji stil vaše kuhinje.

VAZE

Bilo da se radi o jednoj vazi sa zelenilom ili o kompletu od 3 ukrasne vaze, ovo je verovatno jedan od najlepših i najelegantnijih načina da ukrasite svoje kuhinjsko ostrvo. Idite na kontrastnu teksturu ako želite neutralan ali i dalje privlačan izgled, ili odaberite originalan uzorak i boju za više izražaja.

SVEĆE

Sveće su savršen dodatak svakom ostrvu jer dodaju miris i svetlost vašem prostoru. Slobodno birajte neke veće i grandioznije primerke ukoliko imate dovoljno prostora da ih izložite na svom ostrvu, ili se odlučite za manju varijantu ako samo želite da dodate još jedan sloj.

VELIKA ČINIJA

Još jedan savršen alat za organizovanje vašeg ostrva je činija. Neka bude velika kako biste u njoj smestili voće, povrće ili stolnjake. Učinite činiju akcentnom i zanimljivom koristeći kontrastne teksture i boje na vašoj radnoj površini.

DASKA ZA SEČENjE

Naravno, daske za sečenje služe za seckanje hrane, ali se mogu koristiti i kao poslužavnik kada se ne koriste za to. Oni dodaju toliko teksture! Osim toga, izgledaju potpuno prirodno na ostrvu jer tamo pripadaju.

STALAK ZA TORTE I KOLAČE

Stalak za izlaganje slatkiša je idealan način da svom ostrvu dodate malo visine. Zamenite zato poslužavnik ili dasku za sečenje stalkom za torte. Stavite poslastice, voće i povrće ili jednostavno položite malo uredno presavijenog platna (krpa, salveta) na vrh. Ovo će vaš uobičajeni kuhinjski stil odvesti u nešto posebno i neočekivano.

SUDOVI

Većina nas voli da stilizuje kuhinjska ostrva praktičnim komadima, tako da izlaganje vašeg najboljeg ili najčešće korišćenog posuđa izgleda kao genijalna ideja. Pobrinite se da posuđe bude povezano i pored nekog ukrasnog komada (vaze ili činije) tako da izgleda namerno, a ne kao da ste zaboravili da ih odložite.

KUVARI

Knjige treba koristiti u svakoj sobi – to važi i za kuhinju! Možete složiti nekoliko lepih kuvarskih knjiga u tvrdom povezu pored visoke vaze sa kutijom sa receptima ili presavijenim stolnjakom na vrhu. Takođe možete koristiti stalak za knjige i prikazati jedan od svojih omiljenih recepata za opušteniji izgled ne samo ostrva, već i cele kuhinje.

Povezane teme