Najbolje šeme boja kuhinje sa drvenim ormarićima

Ako preuređujete ili redizajnirate svoju kuhinju, verovatno tražite metode za uključivanje drvenih ormarića u celu priču.

A da biste to uradili na najbolji mogući način, prva stvar od koje biste trebali da krenete jeste postavka boja u vašoj kuhinji. I slažemo se, drveni ormarići su standadrno popularni u kuhinjama i to iz dobrog razloga: dugotrajni su, jednostavni za čišćenje i mogu se farbati ili lakirati kako bi pružili različite izglede. Izgled drvenih ormara takođe može upotpuniti svaki stil dekoracije doma, od minimalističkog do boemskog, preko rustičnog pa sve do prelaznog stila.

Mnogi vlasnici kuća preferiraju drvo u svojim kuhinjama zbog njegovog karakterističnog uzorka zrna, niske cene i lakoće izrade ormarića. Međutim, stvar sa kojom se svako ko odabere drvo za osnovni materijal pre ili kasnije suoči jeste – koje kuhinjske boje se dobro slažu sa ovakvim modelom?

Ako ste izabrali ormariće od drveta, razmislite koje boje bi se dobro slagale sa toplim tonovima drveta. Prirodne boje drveta kao što su hrast, javor i orah izgledaju najbolje kada se kombinuju sa zemljanim tonovima. Izbegavajte korišćenje svetlih boja koje se mogu sukobiti sa vašim drvenim ormarićima.

Primera radi, iako možete odabrati tamno roze za zidove svoje kuhinje, njihovo uparivanje sa tamnim drvenim ormarićima može biti užasna ideja. Držite se zato neutralnih boja za veće površine prostora, kao što su zidovi, i sačuvajte željene živopisne boje za akcentne predmete. Čak i neutralne boje, kao što je bela, postoje u različitim nijansama, pa isprobajte različite tonove.

Ako niste sigurni koje boje imaju tople podtonove koje odgovaraju vašim drvenim ormarićima, obratite se profesionalcu koji će vam pomoći da načinite pravi izbor. Komplementarne nijanse mogu učiniti da kuhinja izgleda svetlije i čistije, a ukoliko se odlučite za neku tamniju verziju drveta, poput mahagonija, slobodno isprobajte i boje koje su u totalnoj suprotnosti sa braon.

Da biste otvorili i osvetlili sobu sa tamnim ormarićima, koristite svetlije boje za zidove kao što su akvamarin, slonovača, bež, ledeno plava, morska zelena ili bledo žuta. Oslikani ili prirodni drveni ormari izgledaju sjajno kada su u kombinaciji sa neutralnim tonovima, što olakšava ugradnju ovog dizajna u vašu kuću. U nastavku teksta pogledajte više detalja za najbolje šeme boja kuhinje koja planira da ugosti drvene ormariće.

« 1 2 3 4 5 6 »

Povezane teme