Kvik predstavlja Veda - seriju kuhinjskog nameštaja

Održivost nije hir ili trend, već je to nužnost u današnje vreme.

Kvik, firma koja se bavi proizvodnjom kuhinja i koja se takmiči u dizajnu i ceni sa Ikeom, takođe je posvećena održivosti, a njen najnoviji model kuhinje Veda je dobar primer za to. Osim minimalističkog, elegantnog i pristupačnog dizajna, kuhinjski nameštaj Veda izrađen je u potpunosti od recikliranih materijala.

Zajedno sa Vedom, Kvik takođe predstavlja četiri nova dizajna ručki kojima se definiše i bira konačan stil kuhinje: moderan, minimalistički, industrijski ili klasičan. Takođe je predstavljena i nova kolekcija dodataka za personalizovanje kuhinje.

Kada je reč o dodacima, posebno se ističu slavine koje će biti dostupne u četiri različite boje (crna, mesingana, tamnohromirana i sjajna). Na ovaj način, odabirom boje ručki i slavina koje najbolje predstavljaju vaš stil, možete stvoriti svoju prilagođenu i održivu kuhinju.

Prirodno drvo ili glatka mat površina? Sa Vedom su obe opcije moguće (i održive). Možete se odlučiti za hrastovo drvo ili, ako želite, za mat frontove na kojima se ne vide otici prstiju, koji su napravljeni od recikliranih PET plastičnih boca. Svake godine više od 10,5 miliona plastičnih boca ova kompanija pretvori u trajnu robu široke potrošnje.

Osim toga, unutrašnjost frontova krije potpuno novi proizvod u industriji: reciklirani MDF. Danska kompanija brzo povećava količinu recikliranog materijala u svim svojim modelima sa dva jasna cilja: promovisati održivost u kuhinji i biti CO2 pozitivan do 2025.

VEDA kuhinjski nameštaj biće dostupan u svim prodavnicama Kvik od septembra 2021. godine u pet različitih boja i završnih obrada inspirisanih danskom prirodom: bela, svetlosiva, mahovina zelena, tamni hrast i svetli hrast.

Osim toga, ako odaberete radnu ploču od laminata Kvik, postotak održivosti kuhinje će biti veći jer laminatna ploča pruža manji udeo ugljeničnog dioksida od sintetičkog kamenja tako da se 99% kuhinje može reciklirati.

Povezane teme