Kuhinjski elementi modernog izgleda

Vaši kuhinjski ormarići su glavni kada je u pitanju pokazivanje stila i uređenje kuhinje...

Ali poslednje ideje za izgled kuhinjskih ormarića i trend dizajna mogu biti malo zavarljivi, pošto su neki stilovi zastareli nakon nekoliko godina.

Zamena kuhinjskih ormarića može biti velika investicija, tako da je pravljenje dobrog izbora ključ uživanja u prelepoj kuhinji koja prati trend. Pogledali smo najnovije ideje za ormariće i analizirali njihovu funkciju, lepotu i trend koji bi trebalo da bude vanvremenski. Ovo su naših omiljenih 8 ideja za kuhinjske ormariće koje su klasik i koje će pratiti trend godinama.

1. Obojite kuhinjske ormare

Za modernu kuhinju, zaboravite na tradicionalne ormare u bojama tamnijeg drveta, već iskoristite boje! Obojeni ormare su odličan način da dodate karakter kuhinji. Najbolji deo ovoga je da se većina elemenata može prefarbati, bez potrebe da kupujete nove. Smelije i „drečave“  boje nisu toliko popularne, kao neutralne, koje će kuhinju učiniti većom. Najbolje boje su: siva, plava, bela i braonkasto - siva.

2. Ormari sa teksturom

Drvo će uvek biti najviše tražen materijal za pravljenje ormara. Za osvežavanje izgleda drvenih ormara u obzir uzmite egzotično drveće koje ima prugaste šare po njemu. Pruge će dodati teksturu i vizuelno „interesovanje“ vašim ormarima.

3. Elementi visokog sjaja

Dodajte visoki sjaj na vašu listu ideja za kuhinjske elemente. Lako se čisti, uz pomoć mekane krpe, naglašavaju boju i drvnu šaru uz pomoć presijavanja tonova, a takođe i osvetljava kuhinju zahvaljujući površini koja reflektuje svetlost.

4. Ormarići u dva tona

Visoki i niski efekat tonova: Jednu boju koristite za niže ormariće, a drugu za viseće. Da biste stvorili svež i dugotrajan izgled - držite se boja koje se dopunjavaju, tj. idu jedna uz drugu. Ako želite izazovniji izgled, izaberite dublje, bogatije nijanske za niže ormare, a mnogo svetlije za gornje. Umesto da mešate i kombinujete boje elemenata, izaberite one koji imaju imaju već dva tona boje. Budite pažljivi sa odabirom ormarića koji imaju dva tona koja se ponavaljaju jer mogu izgledati naporno.

Naš omiljeni moderni izgled podrazumeva ta dva tona boje, gde su elementi ofarbani u jednoj boji, a zid oko njih u drugoj.

5. Rustično - moderni ormari

Za neke jedinstvene, visoko dizajnirane ideje, pogledajte elemente u rustičnom stilu. Pozicija rustičnih ormara sa savremenim aparatima i modernim pultom stvara topao i poizvajući kuhinjski prostor.

6. Ormarići od „isprano“ belog drveta

Isprano belo drvo se nalazi na samom vrhu u Evropi kada je u pitanju biranje ormarića. Efekat ispranog, posvetljuje boju šara na drvetu i stvara izgled visoke klase.

7. Elementi koji „lebde“

Moderan efekat „lebdećih“ elemenata će kuhinjski prostor napraviti nezaboravnim. Ovakvi ormarići su odvojeni od poda i otvaraju prostor. Izgledaju iznenađujuće funkcionalno i udobno u odnosu na „obične“  ormare jer imaju lakši prilaz, u odnosu na „obične“ jer uglavnom stvaraju bolove u leđima zbog nepravilnog savijanja i stajanja. Da biste ih naglasili, stavite ispod njih LED svetla.

8. Ormari od bambusovog drveta

Ništa lepšeg nema (ako volite prirodu) od bambusovih ormarića. Zato što bambus raste brzo, instalirati elemente od ovog drveta znači manje krčenje šuma. Potražite kvalitetne bambusove ormariće.

N.Đ.

Povezane teme