Kuhinja u dvorištu: šta vam je sve potrebno

Dolaskom lepšeg vremena i toplijih dana, sve manje ćete imati želju da pripremate obroke u svojoj kuhinji, i da non-stop budete pored šporeta.

Tokom prolećnih i letnjih dana ni nema prevelike potrebe da stalno kuvate kaloričnu i tešku hranu, koja je verovatno činila najveći procenat vaših obroka tokom zime. Sada je pravo vreme da počnete da pripremate salate, i da unosite mnogo više voća i povrća.

Pored toga, sve više ćete vremena provoditi na otvorenom prostoru, uživajući u sklopu svog dvorišta ili terase. Pa zašto ne biste spojili lepo i korisno, i svoje kulinarske sposobnosti nastavili da praktikujete van kuće?

Ne sumnjamo da planirate da se posvetite uređenju svog dvorišta, ali pored toga što ćete posaditi cveće i zalivati travnjak, mogli biste da u jednom kutku dvorišta napravite mesto za mini-kuhinju.

Pošto nećete kuvati ništa preterano zahtevno, neće biti ni potrebe da kupujete neki novi i specijalan šporet. Na kraju krajeva, koji model šporeta ćete odabrati zavisi isključivo od vaših želja i mogućnosti. Ipak, ono na šta bi trebalo da obartite pažnju jesu radne površine na kojim ćete pripremati hranu.

Ne bi trebalo da koristite mermer ili drvo – ovi materijali su više nego popularni pri uređenju enterijera kuhinje, ali ne bi trebalo da budu vaš prvi izbor za eksterijer. Razlog za to je što vremenske neprilike, promena temperature i slično mogu im vrlo brzo naneti štetu.

Zato bi trebalo da odaberete nerđajući čelik, ili asortiman koji nudi kompanija Lapitec. Njihove površine se koriste za kuhinje na otvorenom, ali i cele terase, bazena, stolove i slično. Čine ih različite teksture, od kojih se ni jedna jedina ne kliza, i od kojih aspolutno svaka odoleva vremenskim promenama.

To je ono što bi trebalo da vam prvo bude na pameti pri izgradnji svake kuhinje na otvorenom, ali i uređenju celokupnog dvorišta ili terase.

Photo: Lapitec.com

Povezane teme