Kuhinja ne sme biti obično, već najkreativnije mesto za uživanje cele porodice

Više slika

Više slika

Dizajniranje kuhinje može biti složen i važan zadatak, ali uz ove savete ćete uspešno odgovoriti svim izazovima.

Vaša kuhinja bi trebalo da bude funkcionalna i estetski privlačna, ali i prilagođena vašim potrebama i načinu života. Kada krećete u renoviranje kuhinje, prvi izazov je odluka o stilu koji želite da postignete u kuhinji, bilo da je to rustični, moderni, klasični ili nešto sasvim drugo. To će vam pomoći da se fokusirate na elemente koji će stvoriti željeni i ujedno mnogo kreativniji izgled.

Kreativan kuhinjski prostor može biti izuzetno funkcionalan i lep, a evo nekoliko saveta kako da ga napravite:

  • Dizajnirajte otvoreni koncept: Otvaranje kuhinjskog prostora prema drugim delovima vašeg doma stvara prostraniji i prijatniji ambijent. To možete postići uklanjanjem zidova ili postavljanjem otvora u zidu.

Otvorene police pomažu organizovanijem izgledu kuhinjephoto: Mick Anders

  • Koristite vertikalni prostor: Kuhinjski elementi i police se obično postavljaju na zidove, ali možete ih postaviti i iznad prozora ili vrata. Tako ćete dobiti dodatni prostor za odlaganje stvari, dok će kuhinja izgledati privlačnije.

  • Koristite prirodno svetlo: Prirodno svetlo daje život i energiju kuhinjskom prostoru. Ako je moguće, dodajte velike prozore ili prozorske otvore kako bi svetlost dobro prodirala. Ako je vaš kuhinjski prostor mračan, razmislite o dodavanju osvetljenja ispod elemenata ili plafonskim svetlima.

  • Upotrebite boju: Boja može dodati živost i karakter vašem kuhinjskom prostoru. Razmotrite boju elemenata, zidova, podova i stolica. Koristite kombinacije boja koje vam se dopadaju, ali budite oprezni da ne preterate sa jarkim bojama koje mogu da umore.

Zanimljive zavese i venecijaneri mogu pomoći da vaša kuhinja izgleda lepšephoto: Nicole Franzen

  • Koristite neobične materijale: Umesto standardnih materijala, kao što su keramika i kamen, razmislite o upotrebi neobičnih materijala poput drveta, bakra, stakla ili betona. Oni će dati vašoj kuhinji jedinstveni izgled.

  • Upotrebite biljke: Biljke daju prirodni izgled vašoj kuhinji i učinit će je živahnijom. Postavite male saksije sa začinskim biljem na prozorske daske ili na police iznad sudopere.

  • Dodajte neobične elemente: Neobični elementi, poput visećih svetiljki, ukrasnih dasaka i stolova koji se mogu sklopiti, mogu dodati jedinstvenost i stil vašoj kuhinji.

  • Prilagodite kuhinju svom načinu života: Napravite kuhinju tako da odgovara vašim potrebama i navikama. Uzmite u obzir veličinu vaše porodice, koliko kuvate i koju hranu najčešće spremate.

Nadamo se da vam ovi saveti mogu biti korisni prilikom kreiranja kreativnog kuhinjskog prostora koji odgovara vašim potrebama.

Neutralne boje najbolje funkcionišu u modernom kuhinjskom prostoruphoto: Molly Culver

Povezane teme

07.04.2024 Kuhinja

Bež boja: simbol tihog luksuza u kuhinjskom prostoru

I dok neki mogu smatrati bež boju sigurnim ili dosadnim izborom, njena svestranost i bezvremenska privlačnost čine je prvoklasnim izborom u svetu enterijera.

04.04.2024 Kuhinja

Mali trikovi za uređenje kuhinje u koje se kunu dizajneri

Dizajneri enterijera su majstori u stvaranju prostora koji istovremeno odražavaju stil i praktičnost. Njihovi mali trikovi za uređenje kuhinje postaju tajno oružje za svakog vlasni...

01.04.2024 Kuhinja

Saveti za stilizovanje i održavanje plutajućih polica u kuhinji

Za razliku od konvencionalnih ormarića koji mogu učiniti da se prostor oseća skučenim, plutajuće police donose osećaj otvorenosti, čineći kuhinju većom i privlačnijom.

29.03.2024 Kuhinja

Nekoliko dobrih načina da oživite svoju crnu kuhinju

Crna boja ima moć da transformiše prostor i donese jedinstvenu atmosferu koja privlači pažnju i naglašava stil i karakter prostora.

26.03.2024 Kuhinja

Lepota pastelnih tonova u modernoj kuhinji

Nežni tonovi poput bledo roze, mint zelene, svetlo plave ili pastelno žute mogu transformisati atmosferu kuhinje, čineći je svetlijom i prostranijom.

23.03.2024 Kuhinja

Dizajnirajte savršenu malu kuhinju prateći ove savete

U slučaju da imate ograničenje u pogledu kvadrature stana i možete da imate samo mali prostor za kuhinju, trebalo bi da se najpre usredsredite na funkciju, a tek onda da se fokusir...

20.03.2024 Kuhinja

6 boja koje definitivno treba isprobati u kuhinji ovog proleća

Boje kuhinje za 2024. su i smele i mirne, upečatljive, ali umirujuće. A tu su i prelepi svetli tonovi za odvažnije među nama i utešne neutralne za kuće u klasičnom stilu.

17.03.2024 Kuhinja

5 super cool ideja sa Instagrama za savršen izgled kuhinje

Bez obzira da li želite da osvežite izgled postojeće kuhinje ili potpuno promenite njen dizajn, ove ideje će vam pružiti korisne smernice i inspiraciju za vaš budući projekat renov...

14.03.2024 Kuhinja

6 jednostavnih načina da brzo osvežite izgled svoje male kuhinje

Ponekad je dovoljno organizovati samo jednu fioku, zameniti nekoliko stvari u ostavi ili nabaviti nekoliko novih kuhinjskih krpa, a sve to može biti izvodljivije od temeljnog čišće...

11.03.2024 Kuhinja

Dizajniranje male kuhinje: ideje, saveti i inspiracija za efikasan i elegantan prostor

Uprkos ograničenom prostoru, postoji mnogo načina da se stvori funkcionalna i estetski privlačna kuhinja koja odražava lični stil i zadovoljava sve potrebe domaćinstva.

08.03.2024 Kuhinja

Od izdržljivih pločica do toplog drveta: 8 najboljih opcija za podove u kuhinji

Bilo da preuređujete postojeću ili gradite potpuno novu kuhinju, odabir pravog poda je ključan korak kako biste postigli savršenu kombinaciju funkcionalnosti i estetike.