Kuhinja koja konceptu ekoloških vrednosti daje potpuno novo značenje

Za ovu kuhinju već sada kažu da predstavlja idealnu sintezu svih mogućnosti na polju dizajna kada je zaštita životne sredine u pitanju.

Upravo zato je ona mnogo više od obične kuhinje. Savršeno u skladu sa sve primetnijim kulturnim i društvenim konceptom prepunim ekoloških vrednosti, ova kuhinja u svoje središte stavlja drvo i time pokazuje koliko je priroda od vitalnog značaja za opstanak planete i života. Ovom neraskidivom odnosu svedoči i arhitektura koja ima zadatak da maestralno interveniše kao osnovni instrument povezivanja.

A upravo je kuhinja prvo mesto gde možete naučiti da živite u harmoniji sa sobom ali i drugima. Ovaj intiman prostor naglašen je modelom koji vam danas predstavljamo a koji pokazuje fascinantno spajanje dizajna sa konstantnim istraživanjem na polju tehnologije i inovacija.

photo: cavalleri

Tako je i stvorena ova višenamenska kuhinja sa jednim ali vrednim elementom koji, sledeći princip kružnosti, okreće samostojeću jedinicu koja pritom sprovodi sve faze ciklusa hrane: skladištenje, pranje, pripremu, kuvanje, serviranje i reciklažu!

Zahvaljujući posebno dizajniranom kliznom sistemu od dva produžetka, njena radna ploča se proširuje u trpezarijski sto i na taj način podstiče dodatnu udobnost. Unutrašnji deo je podeljen u više smeštajnih jedinica koje mogu poslužiti kao ostava za kućne aparate, a tu je smešten i sistem za navodnjavanje koji omogućava idealno održavanje stabla.

photo: cavalleri

S pravom se, dakle, može reći kako je ova kuhinja iz radionice Aran Cucine zapravo izraz životnog ciklusa ali i simbol porodičnih vrednosti.

Ona je stub, ili bolje reći drvo oko kog se porodica okuplja, razgovara, jede i raste zajedno.

Izvor: Cavalleri Comunicazione

Povezane teme