Kreiranje kuhinje u vintage stilu

Kuhinja predstavlja jednu od najvažnijih prostorija u jednom domu.

Izbor pravog stila ili teme za kuhinju je važan kako bi vam bilo zadovoljstvo da u njoj boravite. Da li ste nekad razmišljali o vintage temi? Iako moderne kuhinje imaju svojih prednosti ako više volite neke starinske prikaze, vintage stil je onaj koji bi vam itekako mogao prijati. Ukoliko želite da vaša kuhinja bude drugačija od ostalih, a da pri tom zrači toplinom i jednostavnošću, vintage stil je pravi izbor za vas. Ovaj stil dolazi u "paketu" sa unikatnim šarmom zbog ko će svako ko zaviri u vašu kuhinju ostati zadivljin njenim izgledom. A ako se pitate kako da stvorite ovakvu kuhinju, redovi koji slede su pisani za vas.

PREDSTAVITE BOJU U KUHINJI UZ POMOĆ ZELENILA

Biljke su one koje se savršeno uklapaju u priču o vašoj vintage kuhinji. One joj daju dašak svežine i čine je prijatnijom. Možete se po želji opredeliti za prirodno ili veštačko zelenilo, kao i ukrasne biljke ili začinsko bilje. Što se izbora tiče puzavice su one koje deluju najprivlačnije.

POSEGNITE ZA BELOM BOJOM U VELIKOJ KOLIČINI

Jednostavno, umirujuće i vrlo nostalgično – to je ono što karakteriše vintage stil. Boja koja njime dominira je bela, koja vrlo lako vraća sat u nazad i čini da mislite da ste u kuhinji koja pripada znatno starijem dobu. U isto vreme ona unosi eleganciju u vašu kuhinju, a možete je primeniti na svim površinama u kuhinji.

ISKORISTITE PALETU NEUTRALNIH TONOVA

Ako je bela boja ipak previše za vas, rešenje koje vam se nudi pri kreiranju vintage kuhinje je ono u vidu kombinacije neutralnih tonova. Kombinacija boje drveta sa krem, bež i svetlo sivim tonovima je dobitna u pogledu stvaranja ovog stila. Njih možete primeniti kako u pogledu kuhinjskih ormarića, tako i na zidovima, podovima, radnim površinama i pri izboru rasvete.

OBRATITE PAŽNJU NA DETALJE

Vintage kuhinja mora biti ispunjena korisnim detaljima. Samim tim u njoj će vam biti potrebne kreativno dizajnirane police za začine ili rešetke za konzerviranu hranu. Ovi detalji uneće red u vašu kuhinju i držati organizovane na jednom mestu sve potrebne namirnice i začine.

Potražite u našoj galeriji još interesantnih ideja.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme