Kako renovirati kuhinju a iskoristiti svaki njen kutak?

Renoviranjem ove prostrane kuhinje postignut je glavni cilj projekta: iskorišćenje svakog kutka!

Volimo kuhinje koje imaju opušten a ipak elegantan izgled, poput ove koju danas delimo sa vama. One ne samo da obećavaju maksimalno (i pametno!) iskorišćenje svakog centimetra prostora, već istovremeno odišu svežinom i multifunkcionalnošću na svakom koraku.

Šemu takozvanog “priobalnog” ili primorskog dekora karakteriše ograničena paleta svetlih i mekih boja koje podsećaju na pesak i more i prirodne materijale poput drveta i ratana. Ovaj dizajn posebno dobro funkcioniše u prozračnim prostorijama otvorenog plana koje maksimiziraju prirodno svetlo, stvarajući idealne prostore za okupljanje porodice i uživanje u ukusnim obrocima.

Upravo su bezvremenska privlačnost i svež izgled bili visoko na listi prioriteta kada je renoviranje ove kuhinje u pitanju. Univerzalni koncept i tehnike dizajna koje su korišćene u njoj savršeno su ispratile jedinstvene potrebe višečlane porodice koja veći deo svog slobodnog vremena provodi baš u ovom delu doma.

Kao što i sami možete videti, svi elementi u ovoj kuhinji su pažljivo osmišljeni i pozicionirani tako da služe višenamenskoj upotrebi u trenucima kada je tako nešto potrebno. Primera radi, prekidač za odlaganje smeća nalazi se ispod sudopere, fioka mikrotalasne pećnice ispod pulta, dok je nisko kuhinjsko ostrvo opremljeno dobro skrivenim utičnicama.

Blistave ploče od kvarcnog kamena, uređaji od nerđajućeg čelika, kao i ugradna i viseća rasveta doprinose svetlom i veselom ambijentu. Pored toga, kuhinja je puna kontrasta koji poboljšavaju njenu vizuelnu privlačnost: dvobojni ormarići krase zidove i centralno ostrvo dok plavo-siva pozadina od keramičkih pločica sa akcentima pruža savršenu pozadinu za kuhinjsku napu.

Da bi povezali novorenoviranu kuhinju i trpezariju zajedno, dizajneri su uspeli da sačuvaju i dupliraju spušteni plafon čineći da se svaka soba poklapa i izgleda kao prirodni produžetak druge. Izdržljivi, ali luksuzni vinil podovi, osim što su doprineli modernom šmeku kuhinje, pogodni su i za čišćenje i nude izgled prirodnog drveta.

Sa dovoljno prostora za odlaganje, modernim ormarićima, prostranim radnim pločama, radnim prostorom u vidu ugaonog stola i visokokvalitetnim nameštajem, ova prelepa primorska kuhinja sigurno će zadovoljiti potrebe vlasnika kuće dugi niz godina.

Povezane teme