Jedinstvene kuhinjske radne površine od različitih materijala

Svaka kuhinja je priča za sebe.

Jedinstvena i prelepa na svoj način, a ono što posebno doprinosi njenom unikatnom izgledu jeste vrsta kuhinjske radne površine. Pri tom misli se na materijal koji je korišćen za izradu ove površine i način njegovog uklapanja sa ostatkom elemenata u kuhinji. Sigurno ste do sad imali priliku da u brojnim kuhinjama primetite radne površine napravljenje od različitih materijala. Ako ste u dilemi koja bi od njih najviše pristajala vašoj kuhinji, pokušaćemo da vam pomognemo danas u tom pravcu.

Izdvojili smo ovom prilikom jedinstvene ideje koje se tiču radnih površina u kuhinjama. Među materijalima koji su na ovom mestu najzastupljeniji nalaze se mermer, kamen i drvo, koji daju kuhinji prirodan dodir, izgledajući pri tom veoma lepo.

DRVENE RADNE POVRŠINE

Drvena radna površina je zaista dobar izbor kada je kuhinja u pitanju, jer joj daje teksturu, odvažan izgled i neophodnu toplinu. Drvene radne površine nam dolaze u neverovatno mnogo kombinacija, od onih koje emitiraju parket, preko površina sa "živim ivicama", pa sve do vrlo modernih koje se – prelivaju preko pulta. U zavisnosti od stila koji se proteže kroz vašu kuhinju, možete mu uz pomoć drvene radne površine dati finalni dodir. Ovakve radne površine odgovaraju mininalističkim, rustičnim, modernim i inustrijskim kuhinjama. Trebali bi svakako vašu drvenu radnu površinu dobro da zašitite jer je kuhinja obično vrlo prometno i vlažno mesto.

MERMERNE RADNE POVRŠINE

Ukoliko odaberete mermernu radnu površinu, napravićete dobar izbor jer je mermer izrazito izdržljiv materijal. Ako želite zaista spektarularan izgled radne površine možete iskoristiti opciju ugradnje svetla ispod mermerne radne površine koja će je učiniti još atraktivnijom. Mermer je materijal koji momentalno unosi elegantan i vrlo istančan ukus u vašu kuhinju. Većina mermernih ploča je privlačna sama po sebi, što znači da vam neće biti potrebna dorada niti specijalan dizaj pri postavci. Jedino što treba da odlučite je to da li će vaša mermerna radna površina u prostoru služiti kao kontrast ili će se stapati sa okolinom.

TERRAZZO RADNE POVRŠINE

Terrazzo predstavlja vrlo moderan i smeo materijal za izradu radnih površina u kuhinji, pa čak i pozadina i kuhinjskih ostrva. Terrazzo materijal nam dolazi u mnoštvu različitih boja i upravo one vašu kuhinju mogu da učine jedinstvenom. Kontrastni izgled ili neutralni Terrazzo izbor je na vama, a gotovo jednako privlačne u prostoru izgledaju obe varijante.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme