Inspirativni prolećni dekor kuhinje

Ono što svi željno iščekujemo nakon duge zime su vedre prolećne boje, miris cveća sa svih strana i cvrkut ptica.

Iako je po početka proleća ostalo još oko dva meseca, nije na odmet da svoj dom pripremimo za prolećnu sezonu. Ako ste ovih dana posmatrali svoju kuhinju i ako vam deluje previše hladno, možda bi baš ona mogla da bude vaša inspiracija za prolećnu dekoraciju. Šta možete da uradite da svojoj kuhinji dodate osećaj proleća?

Zapravo, mnogo toga. Pre svega započinte sa dodatkom nekih svetlih boja u vidu živopisnog nameštaja, posuđa i dekoracije. Šareni tekstil predstavlja isprativu investicuju koja će vas uveseljavati svaki put kada uđete u svoju prolećnu kuhinju. Zavese, stolnjaci, salvete, kuhinjske krpe i podmetači za stolice su deo te priče.

BOJE I OBRASCI

Uključite vesele svetle tonove u igru. Kombinujte ružičastu, zelenu, plavu, ljubičastu i lila kako bi stvorili inspirativno mesto za vaše kulinarske zamisli. Žuta boja je svakako ona koja najbolje opisuje proleće i koja će vašu kuhinju učiniti vedrijom. Ako su previše svetle boje nešto što vam ne prija u velikoj meri, možete posegnuti i za nekim pastelnim nijansama. One će u vašu kuhinju uneti slatki vingate osećaj. I ne zaboravite na uzorke! Cvetni uzorci, sitne prugice i tačkice daće vašoj kuhinji harizmatičan prizor.

CVEĆE, ZELENILO, VOĆE I POVRĆE

Budite kreativni i stvorite zanimljive dekoracije za vašu kuhinju u prolećnom stilu, zahvaljujući cveću, zelenilu i svežem voću i povrću. Možete upotrebiti sve što vam dođe pod ruku što vas asocira na proleće. Narcisi, visibabe, mahovina, limun pa čak i procvetale grane drveća iz vaše bašte.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme