Impresivne kuhinje u sivo-žutim nijansama

Pri izboru palete boja za dekor kuhinje, mnogo toga se dovodi u pitanje.

Važno je obratiti pažnju na to da boje budu prijatne, ali i da pružaju kuhinji određenu funkcionalnost. Kada govorimo o smelim tonovima, kuhinja i tu pronalazi svoj smisao ali je potrebno biti obazriv jer je ipak to prostor u kom se provodi dosta vremena. Šema boja koju ćemo vam danas predstaviti u nadi da ćemo vas inspirisati da je koristite je sivo – žuta.

Kontrastne nijanse u vidu sive i žute je vrlo smele i u jednom istom prostoru deluju tako odvažno. Ova kombinacija boja prostor ispunjava vedrinom i sunčevim sjajem, donoseći pri tom kuhinji dobre vibracije. Kad ujutro budete u ovakvoj kuhinji pripremali svoju prvu šoljicu kafe nedvosmisleno ćete se razbuditi u inspirativnom okruženju.

Siva i žuta boja se mogu primeniti pri različitim stilovima od kojih su najčešći seoski, moderni, savremeni, minimalistički i industrijski. Možete eksperimentisati sa tamnom sivom nijansom koju ćete upotpuniti limun žutim tonovima za stvaranje ćudljivog raspoloženja. Bledo žuta i golubije siva idealni su za sve vas koji volite pastelne nijasne u prostoru, dok svetlo sivi tonovi u paru sa jarko žutim odsjajem stvaraju razdraganu atmosferu u prostoru.

Verovatno najintenzivnija od svih je grafitno siva u paru sa oker žutom, koja u kuhinju unosi dramatičan utisak. Svakako ovu kombinaciju boja možete upotpuniti belim, crnim, mornarsko plavim i zelenim tonovima za stvaranje jedinstvenog okruženja. Osim toga i vrlo svetle nijanse drugih boja mogu doprineti vrlo zanimljivom prizoru u vašoj novoj kuhinji.

Zavirite u našu galeriju i otkrijte famozni svet žuto – sivih kuhinja.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme