Funkcionalne i atraktivne kuhinje u obliku slova L

Kada imate prazan prostor pred sobom, on vam daje odrešene ruke po pitanju njegovog uređenja i dekora.

Baš kao što slikar posmatra svoje prazno slikarsko platno i odlučuje šta na njemu da stvori, tako i vi od praznog životnog prostora nastojite da stvorite funkcionalan i estetski dopadljiv enterijer. Našu današnju temu posvećujemo uređenju kuhinje. Ako još uvek niste odabrali model po kom biste kreirali svoju kuhinju, ideja koju želimo da vam predstavimo je ona u vidu kuhinja u obliku slova L. U redovima koji slede predočićemo vam sve prednosti i nedostatke ovakvih kuhinja.

PREDNOSTI

Kuhinja u obliku slova L se može prilagoditi bilo kom dizajnu. To vam omogućava da imate sasvim dovoljno prostora za kuhinjske elemente i uređaje u njoj. Iznad svega zahvaljujući L formi dobijate veliku radnu površinu koja jednoj savremenoj domaćici mnogo znači. Na ovaj način možete lakše da pristupite pripremanju namirnica i kuvanju hrane bez pravljenja velikog nereda u kući. Takođe uz ovakve kuhinje imate i dosta prostora za odlaganje namirnica. Ugaone jedinice i police savršene su za uštedu prostora, pri čemu će vašoj kuhinji dati i lepu estetiku. Kuhinje u obliku slova L su vrlo praktične jer vam je u njima sve na dohvat ruke. Iznad svega veliki plus je onaj u pogledu prilagođavanja kako manjim tako i srednje velikim kuhinjama.

NEDOSTACI

Ako imate veliki prostor namenjen za kuhinju ovakav oblik nije naročito preporučljiv jer će vam trebati dosta vremena da dođete s jednog na drugi kraj kuhinje. S druge strane ako u takvoj kuhinji boravi više od jedne osobe, samo naizgled deluje kao da ima dovoljno mesta za sve dok ste zapravo osuđeni na sudaranje. Ugaoni delovi ovakvih kuhinja, oni u donjem delu naročito predstavljaju izazov, jer je potrebno dobro sagledati situaciju i doneti odluku o najfunkcionalnijem rešenju. U zavisnosti zapravo od toga šta planirate da skladištite u ovom delu kuhinje, treba da bude donešena vaša odluka.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme