Dodajte malo drvenih detalja svojoj beloj kuhinji - nećete zažaliti!

Više slika

Više slika

Korišćenje palete koja se fokusira na bele i drvene elemente je pouzdan pristup stvaranju moderne i privlačne kuhinje.

Bela osvetljava kuhinju, što može pomoći u zadacima kao što je priprema hrane, i promoviše laganu i prozračnu atmosferu koja je dobrodošla porodici i gostima. Drvo, s druge strane, unosi vizuelnu toplinu i teksturu, podstičući primamljivu vibraciju. Ali postizanje prave ravnoteže između belih i drvenih elemenata nije uvek jednostavno. Previše belog može postati sterilno i oštro, dok previše drveta može učiniti da se prostor oseća teškim.

Drvo se obično dobro kombinuje sa belim kuhinjskim ormarićima. To je popularan izbor jer beli kuhinjski ormarići često stvaraju svetliju i prostraniju atmosferu u kuhinji, a drvo može dodati toplinu i prirodan izgled prostoru. Međutim, treba obratiti pažnju na to da se vrsta drveta koja se koristi uklapa sa ostatkom enterijera i bojom ormarića, kako bi se postigao harmoničan izgled. Takođe, treba uzeti u obzir i da drvo zahteva odgovarajuću negu i zaštitu od vlage i ostalih štetnih uticaja u kuhinji.

Mala i dobro osvetljena kuhinja u sa belim ormarićima i drvenim radnim pločamaphoto: houzz

Kombinacija bele boje i drveta u kuhinji može stvoriti prelepu i modernu estetiku, koja je u isto vreme funkcionalna i prijatna za boravak. Beli kuhinjski ormarići često se koriste kao osnovni element u ovom dizajnu, jer stvaraju prostranu, svetlu i svežu atmosferu u prostoriji. Sa druge strane, drvo dodaje toplinu i organski izgled prostoru, što može stvoriti prijatan kontrast sa belim elementima.

Postoji mnogo različitih vrsta drveta koje se mogu koristiti u kuhinji, kao što su hrast, jasen, orah, bukva, i mnoge druge. Svaka od ovih vrsta drveta ima svoj jedinstven izgled, teksturu i boju, što znači da se može prilagoditi različitim stilovima enterijera i ukusima. Na primer, ako želite da postignete rustičan izgled, možete koristiti drvo sa prirodnim čvorovima i granama, dok bi glatke i tamnije nijanse drveta mogle biti savršene za moderniji dizajn.

Kombinacija bele boje i drveta u kuhinji se može primeniti na različite načine. Jedan od načina je da se drvo koristi za elemente kao što su podovi, ploče za radne površine, police i ormarići, dok se bela boja koristi za kuhinjske elemente poput ormarića, zidnih pločica i pulta. Ova kombinacija može stvoriti elegantan i prijatan kontrast, kao i zanimljivu teksturu i dubinu prostoru.

Takođe, možete koristiti drvo kao naglasak u prostoru, na primer kao trpezarijski sto ili stolice, dok ostali elementi u kuhinji ostaju u beloj. Šta god odaberete, znajte da će ova kombinacija zasigurno naglasiti toplinu i prirodnu lepotu drvenog materijala, a istovremeno obezbediti svetliju i prostraniju atmosferu koju donosi bela boja.

Kuhinjski ormarići su često prva stvar koju primetimo kada uđemo u kuhinju i zato su veoma važni za estetiku i funkcionalnost prostora. Beli kuhinjski ormarići su obično popularan izbor jer čine prostor svetlijim i čistijim. Osim toga, bela boja se lako uklapa sa drugim bojama i stilovima enterijera. Prirodna tekstura i boja drveta mogu dodati sofisticiranost i eleganciju kuhinji, dok drvo u svetlijim tonovima može dodati osećaj prostranosti i svetlosti.

Mala kuhinja sa belim zidovima i kuhinjskim ormarićima oplemenjena drvenim detaljimaphoto: houzz

Kombinovanje drveta i bele boje u kuhinji se može postići na različite načine. Na primer, možete izabrati beli kuhinjski nameštaj sa drvenim elementima, kao što su drške ormarića ili kuhinjsko ostrvo sa drvenom radnom površinom. Takođe, možete izabrati drveni pod ili drvene grede na plafonu za dodatnu toplinu i prirodni izgled. Kada birate vrstu drveta za vašu kuhinju, treba da uzmete u obzir vaš ukus i stil enterijera, kao i funkcionalnost. Na primer, tvrdo drvo poput hrasta ili javora može biti izdržljivije i dugotrajnije, dok mekše vrste drveta poput bora ili jasena mogu biti lakše za oblikovanje i prilagođavanje.

Na kraju, važno je napomenuti da drvo zahteva redovnu negu i zaštitu od vlage i ostalih štetnih uticaja u kuhinji. Ovo može uključivati ​​redovno lakiranje ili premazivanje drveta kako bi se sprečile fleke ili oštećenja.

Povezane teme

07.02.2024 Kuhinja

Prednosti i mane korišćenja tapeta u kuhinjskom prostoru

U modernom dizajnu kuhinje, tapete su postale sveprisutni element koji daje originalnost, toplinu i estetski momenat prostoru koji često predstavlja srce doma.

04.02.2024 Kuhinja

4 saveta koji će vam pomoći da napravite udoban trpezarijski kutak u kuhinji

Ovaj prostor može poslužiti kao savršeno mesto za okupljanje porodice, bilo da se radi o jutarnjoj šoljici kafe ili dečjem domaćem zadatku posle škole.

01.02.2024 Kuhinja

Kič je ponovo u modi, a ove kuhinje su dokaz za to!

Kada je u pitanju dizajn enterijera, radi se o maksimalističkom stilu koji spaja nespojivo, odnosno kombinuje neočekivane stavke - poput uparivanja sukobljenih boja, uzoraka i teks...

29.01.2024 Kuhinja

5 saveta za korišćenje narandžaste boje u kuhinji

Narandžasta je boja koja budi čula i podstiče apetit, stvarajući okruženje u kojem se hrana priprema s ljubavlju i gde se porodica i prijatelji okupljaju s osmehom na licu.

26.01.2024 Kuhinja

Za vašu inspiraciju: bezvremenske sive kuhinje u punom sjaju

Ova neutralna nijansa donosi dozu elegancije, modernosti i topline u kulinarski prostor, pa je stoga savršen izbor za sve one koji u ovom trenutku razmišljaju o renoviranju svoje k...

23.01.2024 Kuhinja

Neodoljiva i suptilna boja lavande u modernoj kuhinji

Kada se mudro koristi u kuhinjskom dekoru, boja lavande može transformisati prostor, dodajući mu suptilnu notu luksuza.

20.01.2024 Kuhinja

8 malih ali efikasnih promena koje će osvežiti izgled vaše kuhinje u novoj godini

Postoji mnogo malih promena koje možete da napravite u svojoj kuhinji, a koje će svakako imati veliki uticaj na ovaj deo vašeg doma.

17.01.2024 Kuhinja

Za vašu inspiraciju: 20 prelepih kuhinja sa izloženim drvenim plafonskim gredama

Izložene grede u kuhinji mogu odgovarati bilo kom stilu dekora od seosokog, preko modernog, pa sve do minimalističkog, glam, art deco i shabby chik.

14.01.2024 Kuhinja

5 ključnih aspekata koje treba razmotriti pri izboru radnih ploča za vašu kuhinju

Izbor radnih ploča može biti težak proces - postoji mnogo stvari koje treba razmotriti, i nažalost, mnogo mesta gde možete pogrešiti.

11.01.2024 Kuhinja

Zašto žuta možda baš i nije najbolja boja koju možete odabrati za svoju kuhinju?

Živahan intenzitet žute, posebno, može doprineti preterano energičnoj ili haotičnoj atmosferi. Uzimajući u obzir da je kuhinja središte aktivnosti, cilj je da se stvori prostor koj...

08.01.2024 Kuhinja

5 pametnih saveta za bolju organizaciju kuhinje

Važnost organizacije kuhinje ogleda se u olakšavanju svakodnevnih aktivnosti, bilo da je reč o pripremi obroka, skladištenju namirnica ili čišćenju prostora.