Dizajn klasičnih kuhinja: elegantan izgled koji nikada ne izlazi iz mode

Više slika

Više slika

Koja li je tajna neverovatno lepog i funkcionalnog dizajna klasičnih kuhinja?

Dizajn klasičnih kuhinja je neverovatno fleksibilan i jednostavan. Bezvremenske karakteristike, manji detalji i neutralne palete boja obezbeđuju izgled koji nije ni previše ukrašen ni previše bezličan i koji i dalje može da odgovara velikom broju ukusa, stilova i budžeta. Ako želite da napravite sopstvenu klasičnu kuhinju, obavezno uključite sledeće bitne elemente u svoj dizajn i bićete sigurni da vaša klasična kuhinja ne samo da izgleda sjajno, već i odlično funkcioniše.

Osim što su funkcionalni, klasični kuhinjski ormarići unose bezvremensku privlačnost i toplinu u prostor. Klasični kuhinjski ormarići ne moraju biti ukrašeni; jednostavna vrata ormarića u stilu šejkera ​​će biti dovoljna. Boja je takođe ključni deo dizajniranja klasičnih kuhinja, a ormarići igraju glavnu ulogu u postavljanju tona sobe.

Kada pravite modernu klasičnu kuhinju, ne možete pogrešiti sa belom, posebno u pogledu kuhinjskih ormarića. U klasičnoj beloj kuhinji, oni će se odmah uklopiti, ali ako dizajnirate tamniju kuhinju - moraćete da ugradite klasične bele kuhinjske ormare inteligentnije kako biste postigli savršen kontrast. U svakom slučaju, klasični beli kuhinjski ormarići su uvek dobar izbor.

Neki ljudi vole da mešaju klasiku sa tradicionalnim. Dok ukrašeni kuhinjski elementi definišu tradicionalne kuhinje, to nije uslov za klasični dizajn kuhinje. Klasični dizajn kuhinje i dalje obuhvata neke karakteristike tradicionalnog stila kao što su krune, obloženi zidovi, pa čak i noge na kuhinjskim ostrvima. Međutim, kada su u pitanju kuhinjski klasici, ovi elementi se razlikuju od tradicionalne varijante zbog uklanjanja ukrasa koji imaju tendenciju da evociraju određenu eru.

Jedan od ključnih načina na koji možete da ugradite elegantne detalje u klasični stil je da malo razmislite o svom profilu kvarcne ploče. Ako je ostatak vaše kuhinje poprimio kutijast, ravni izgled (kao što klasične kuhinje imaju tendenciju), možete dodati neku varijaciju dodavanjem pune ivice na radnu površinu. To će stvoriti elegantan ali jednostavan izgled koji je ključan za klasičnu kuhinju.

Klasične kuhinje su dizajnirane da budu bezvremenske, jednostavne i sveže, a ne mračne, komplikovane i tradicionalne. Forsiranje svetle šeme boja sa povremenim tamnim akcentima učiniće vam život mnogo lakšim kada je u pitanju kreiranje modernog klasičnog dizajna kuhinje. Tamni kontrasti kao što su crne ploče od livenog kvarca, uređaji od nerđajućeg čelika i tamni podovi mogu pomoći da se nadoknadi nadmoćna potpuno bela kuhinja.

Najbolji dizajn kuhinje uključuje odgovarajući dekor. Elementi kao što su rasvetna tela, uređaji, tepisi, stolice i dekorativni umetnički predmeti trebalo bi da poboljšaju prostor umesto da se sukobljavaju. Kada birate dekor (a posebno aparate) za klasičnu kuhinju, odolite iskušenju da uključite komade koji zapravo i ne pronalaze pravu (svakodnevnu) funkciju u vašem prostoru. Sa jednostavnim dizajnom kuhinje, izgled svakog uređaja ili ukrasnog predmeta treba jasno da saopštava njegovu svrhu.

I na kraju - da sumiramo: najbolji dizajn kuhinje u klasičnom stilu izbeći će nepotrebnu složenost. Neka stvari budu lagane i čiste - to je proveren recept da vaš klasični dizajn kuhinje bude uspešan.

Povezane teme

07.02.2024 Kuhinja

Prednosti i mane korišćenja tapeta u kuhinjskom prostoru

U modernom dizajnu kuhinje, tapete su postale sveprisutni element koji daje originalnost, toplinu i estetski momenat prostoru koji često predstavlja srce doma.

04.02.2024 Kuhinja

4 saveta koji će vam pomoći da napravite udoban trpezarijski kutak u kuhinji

Ovaj prostor može poslužiti kao savršeno mesto za okupljanje porodice, bilo da se radi o jutarnjoj šoljici kafe ili dečjem domaćem zadatku posle škole.

01.02.2024 Kuhinja

Kič je ponovo u modi, a ove kuhinje su dokaz za to!

Kada je u pitanju dizajn enterijera, radi se o maksimalističkom stilu koji spaja nespojivo, odnosno kombinuje neočekivane stavke - poput uparivanja sukobljenih boja, uzoraka i teks...

29.01.2024 Kuhinja

5 saveta za korišćenje narandžaste boje u kuhinji

Narandžasta je boja koja budi čula i podstiče apetit, stvarajući okruženje u kojem se hrana priprema s ljubavlju i gde se porodica i prijatelji okupljaju s osmehom na licu.

26.01.2024 Kuhinja

Za vašu inspiraciju: bezvremenske sive kuhinje u punom sjaju

Ova neutralna nijansa donosi dozu elegancije, modernosti i topline u kulinarski prostor, pa je stoga savršen izbor za sve one koji u ovom trenutku razmišljaju o renoviranju svoje k...

23.01.2024 Kuhinja

Neodoljiva i suptilna boja lavande u modernoj kuhinji

Kada se mudro koristi u kuhinjskom dekoru, boja lavande može transformisati prostor, dodajući mu suptilnu notu luksuza.

20.01.2024 Kuhinja

8 malih ali efikasnih promena koje će osvežiti izgled vaše kuhinje u novoj godini

Postoji mnogo malih promena koje možete da napravite u svojoj kuhinji, a koje će svakako imati veliki uticaj na ovaj deo vašeg doma.

17.01.2024 Kuhinja

Za vašu inspiraciju: 20 prelepih kuhinja sa izloženim drvenim plafonskim gredama

Izložene grede u kuhinji mogu odgovarati bilo kom stilu dekora od seosokog, preko modernog, pa sve do minimalističkog, glam, art deco i shabby chik.

14.01.2024 Kuhinja

5 ključnih aspekata koje treba razmotriti pri izboru radnih ploča za vašu kuhinju

Izbor radnih ploča može biti težak proces - postoji mnogo stvari koje treba razmotriti, i nažalost, mnogo mesta gde možete pogrešiti.

11.01.2024 Kuhinja

Zašto žuta možda baš i nije najbolja boja koju možete odabrati za svoju kuhinju?

Živahan intenzitet žute, posebno, može doprineti preterano energičnoj ili haotičnoj atmosferi. Uzimajući u obzir da je kuhinja središte aktivnosti, cilj je da se stvori prostor koj...

08.01.2024 Kuhinja

5 pametnih saveta za bolju organizaciju kuhinje

Važnost organizacije kuhinje ogleda se u olakšavanju svakodnevnih aktivnosti, bilo da je reč o pripremi obroka, skladištenju namirnica ili čišćenju prostora.