Čelična kuhinja između prirode i umetničkih dela

Kuhinja od čelika iz Abimisove najnovije kolekcije Atelier se sasvim dobro uklopila u pariski dom koji odlikuje minimalan i prilično rigorozan stil...

Ko bi rekao da će se jedna kuhinja od nerđajućeg čelika naći u čuvenoj “slikarskoj četvrti”, jednom od najšarmantnijih i najslikovitijih delova Pariza? Čuda su očigledno moguća, pa je ova privatna rezidencija dobila veliku kuhinju po meri koja se, kao što i sami imate prilike da vidite, savršeno uklopila u prostor koji je zatekla.

Kuća, koju karakteriše izložena cigla i druge karakteristike pariske arhitekture, raspoređena je na dva sprata: kuhinja, dnevni prostor i trpezarija zauzimaju prizemlje, dok se na drugom spratu nalaze spavaće sobe i radna soba. Veliki prozori preplavljuju prostor svetlošću, a kuća gleda na tiho unutrašnje dvorište sa jedne strane i raskošnu privatnu baštu sa druge.

Minimalni stil, kreiran sa samo nekoliko upadljivih komada nameštaja i dekora, stapa se sa originalnim dekorativnim karakteristikama i dragocenim umetničkim delima, koje je sakupio vlasnik, uspostavljajući opštu temu za celu kuću. Prostor u kom se nalazi kuhinja od nerđajućeg čelika kompanije Abimis, sa svojim karakterističnim vratima u obliku kvadrata i elegantnim dizajnom, otvoren je, svetao, udoban i dobro opremljen.

Natkrivena terasa koja se proteže preko privatne bašte daje prostoru karakter i originalnost. Ova arhitektonska neobičnost nudi veću vizuelnu slobodu, zamagljujući granicu između unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora, što donosi još više svetlosti na radnu površinu.

Velika ugaona kuhinja sastoji se od dva rešenja, koja se razlikuju po obliku, završnoj obradi i funkciji. U prvom se nalazi prostor za kuvanje, sa duplom pločom za kuvanje, zasebnom pločom za roštilj i pećnicama. Ovaj deo je u potpunosti napravljen od nerđajućeg čelika, što se odnosi i na veliku radnu površinu. Drugi deo je takođe napravljen od čelika, ali sa Richlite premazom (izuzetno izdržljivim, nepropusnim materijalom), dok je gornji deo izrađen od belog emajliranog škriljevca.

Različite završne obrade su povezane sistemom za skladištenje i policama koje se neprimetno uklapaju u nepravilan oblik zidova. Abimis je kreirao i praktičnu policu za začine i jedinstvenu radnu površinu organskog oblika koja 'grli' jedan od nosivih stubova, takođe od čelika.

Elegantan raspored ove Abimis kuhinje, napravljen je po meri kako bi se gotovo neprimetno integrisao sa okolnim prostorom. To, složićete se, predstavlja novu interpretaciju ne samo koncepta funkcionalnosti i kvaliteta, već i svakodnevnog života, pomažući da se stvori prostor jedan prefinjen, udoban i svestran životni prostor.

izvor: abimis

Povezane teme