Bezvremenska lepota shaker ormarića u kuhinjama

Kuhinja često predstavlja samo srce jednog doma.

To je prostor koji okuplja celu porodicu, kako radi pripreme i uživanja u obrocima, tako i radi komunikacije sa članovima porodice. Kao takva, ona zaslužuje da joj ukažete pažnju. Izbor stila i boje za kuhinju zna da bude veliki izazov. S druge strane izgled kuhinjskih ormarića je onaj koji će sasvim sigurno uticati na konačni izgled kuhinje. Postoje različite vrste kuhinjskih ormarića koje možete uvesti u svoju kuhinju, a našu pažnju danas posmećujemo tzv shaker ormarićima.

ŠTA SU SHAKER ORMARIĆI?

Shaker ormarići predstavljaju vrstu panelnih vrata, sa čistim unutrašnjim i spoljnim ivicama. Najčešće ovakvi ormarići su opisani svetlim bojama i na njima su istaknute jednostavne ručke. Shaker ormarići su svoje ima dobili još u 18. veku po verskoj organizaciji poznatoj pod nazivom Shakers. U to vreme bilo je poznato da nameštaj koji su Shakeri napravili ima najbolji kvalitet i najviše ispoštovane standarde. Svaki predmet tada pravljen je s ponosom, a dizajn je bio izdržljiv, jednostavan i praktičan, zbog čega su i stekli svoju popularnost.

DA LI SU SHAKER ORMARIĆI I DALJE U MODI?

Shaker ormarići se smatraju klasičnim i tradicionalnim vrstama, koje mogu svoje mesto lako pronaći u savremenom domu. Osim u rustičnim, vintage i farmhouse stilovima, oni mogu da se koriste i pri vrlo modernim varijantama kuhinja koje će oplemeniti svojim prisustvom. Ako želite da još više naglasite njihovo prisustvo u prostoru odaberite neke smele ručke za ormariće. Takođe možete odabriti kuhinju u dve boje i na taj način naglasiti stil koji se kroz nju proteže. Tamno zeleni i plavi ormarići u kombinaciji sa belim gornjim, sa shaker varijantom u priču učiniće vašu kuhinju jedinstvenom. A za još moderniji prikaz potražite među pastelnim nijansama boju koja vas inspiriše.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme