Betonske radne površine za fantastičan izgled vaše kuhinje

Kada se govori o kuhinji, u prvom planu fokusiramo se na funkcionalnost.

Kuhinja dakle pored svog stila, mora da bude mesto na kom sa lakoćom možete da demonstrirate vaše kulinarske sposobnosti. Naša današnja tema vodi nas do radnih površina u kuhinji. One nam dolaze u vrlo širokom luku materijala zahvaljujući kojima možete da odaberete onaj koji smatrate odgovarajućim.

Šta očekujete od vaše radne površine u kuhinji?

Pre svega važno je da bude izdržljiva. Nakon toga pažnju usmeravano ka lakom održavanju i ka tome da svojim prisustvom doprinose lepoti prostora u kom je. Elegancija, dugotrajnost i lakoća održavanja – dakle. U tom pogledu predstavljamo vam betonske radne površine. Razmotrićemo danas glavne prednosti i nedostatke betonskih kuhinjskih površina, koje vam mogu pomoći da odlučite da li takvo nešto zaslužuje mesto u vašoj kuhinji.

PREDNOSTI

Možda na prvu ruku ne deluje tako ali beton je izvrstan materijal za radnu površinu u kuhinji. Izuzetno je izdržljiv, zahvalan za čišćenje i iznad svega možete ga sami projektovati u vašoj kuhinji. Sve što vam je potrebno je kalup koji odgovara merama vaše kuhinje. Nakon toga možete ga oblikovati u skladu sa vašom kuhinjskom konfiguracijom. Važno je istaći da je beton otporan na ogrebotine i nepropusan kada je toplota u pitanju. Beton izgleda savršeno u enterijerima kojima vlada moderan dizajn, naročito ako imate prostor otvorenog koncepta. Fantastičan je osim toga i zbog činjenice što se lako meša sa drugim materijalima poput kamena, stakla i drveta. Betonske radne površine generalno gledano poboljšavaju vrednost nekretnina kao premijum materijal.

NEDOSTACI

Nažalost beton ima i svojih nedostataka. Budući da je vrlo sabijen materijal on tokom godina vrši pritisak na vaše kuhinjske ormariće u donjem sektoru uzrokujući njihovo krivljenje, teško otvaranje vrata i lomljenje nogara na kojima stoje. Po ovom pitanju gotovo da ne možete ništa da učinite osim da pri izlivanju betonske površine njenu debljinu zadržite na minimumu. Takođe kako bi izbegli vidljive mrlje na betonskim radnim površinama, neophodno je jednom godišnje premazivati ih zaštitnom masom.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme