5 boja koje savršeno upotpunjuju sive kuhinjske ormariće

Pitate se koje boje da uparite sa vašim sivim kuhinjskim ormarićima? Došli ste na pravo mesto!

Siva je boja koja izaziva podele, ali je uprkos tome još uvek omiljena od strane dizajnera enterijera i stručnjaka za boje. U godini koja je pred nama siva nudi elegantno, sofisticirano i beskrajno svestrano platno koje se može upariti sa nizom akcentnih boja. Njena neutralna i bezvremenska privlačnost omogućava da se čak i najsmelije kuhinjske ideje ostvare.

Trendovi boja mogu se razvijati i menjati, ali bezvremenost i prilagodljivost sive boje da odgovara različitim stilovima dizajna, od elegantne moderne estetike do klasičnog tradicionalnog okruženja, osigurava njenu kontinuiranu relevantnost. To je neutralno platno, što ga čini pametnim i elegantnim izborom za one koji traže kuhinju koja izdržava test vremena i trendova.

Dakle, koje boje dopunjuju sive kuhinjske ormare? Neutralnost sive pruža osnovu za personalizaciju, pružajući vam mnoštvo prilika da eksperimentišete sa bojom u vašoj kuhinji – od izbora podova, radnih površina, zidova i ukrasa do pribora na radnim pločama. Siva ima reputaciju da je hladna i "klinička", pa dizajneri savetuju da, kada koristite sivu, ili tačnije - previše sive, obavezno koristite i komplementarne boje koje pomažu u balansiranju prostora.

Odabirom komplementarne šeme možete stvoriti umirujući efekat koji pojačava toplotu ovog hladnog tona. Alternativno, kontrastne boje poput ružičaste i crvene mogu dodati energiju sivoj prostoriji , omogućavajući vam da unesete svoj lični dodir u kuhinju.

Kada stavljate akcente boja na sivu boju u kuhinjskom prostoru, prvo razmislite o tonovima uparivanja, a zatim o kontrastu koji želite da postignete. Na primer, meka kameno siva će se lepo udružiti sa plavom i zelenom jer su u pitanju nijanse koje imaju nežne tonove prirode. S druge strane, tamnija siva je savršena za kombinaciju sa ružičastim nijansama jer to značajno smanjuje njen intenzitet.

Postoji toliko divnih kombinacija boja kada su u pitanju sive kuhinje, sa paletama u rasponu od prigušenih do svetlih i umirujućih. U nastavku vam predstavljamo 5 takvih boja sa kojima jednostavno ne možete pogrešiti...

Povezane teme

24.04.2024 Kuhinja

Pravila dizajna kuhinje koja nikada ne bi trebalo da prekršite

Razumevanje ovih principa je prvi korak u izradi kuhinje koja nije samo praznik za oči, već i radost za korišćenje.

18.04.2024 Kuhinja

7 uverljivih razloga da ovog proleća obojite svoju kuhinju u narandžasto

Od povećanja energije do stimulisanja apetita, otkrijte brojne koristi dodavanja dodira narandžaste boje vašem kulinarskom prostoru.

15.04.2024 Kuhinja

Otkrijte zašto su male kuhinje tako privlačne i inspirativne

Sa savršeno odabranim bojama, funkcionalnim nameštajem i detaljima, ovi kompaktni prostori postaju mesta gde se rađaju nezaboravni trenuci kulinarske kreativnosti i topline porodič...

10.04.2024 Kuhinja

Za vašu inspiraciju: najlepše moderne kuhinje

Sa svojim jednostavnim dizajnom, inovativnom tehnologijom, fleksibilnim aranžmanima, stilskim završnim obradama i održivim praksama, moderna kuhinja redefiniše način na koji zamišl...

07.04.2024 Kuhinja

Bež boja: simbol tihog luksuza u kuhinjskom prostoru

I dok neki mogu smatrati bež boju sigurnim ili dosadnim izborom, njena svestranost i bezvremenska privlačnost čine je prvoklasnim izborom u svetu enterijera.

04.04.2024 Kuhinja

Mali trikovi za uređenje kuhinje u koje se kunu dizajneri

Dizajneri enterijera su majstori u stvaranju prostora koji istovremeno odražavaju stil i praktičnost. Njihovi mali trikovi za uređenje kuhinje postaju tajno oružje za svakog vlasni...

01.04.2024 Kuhinja

Saveti za stilizovanje i održavanje plutajućih polica u kuhinji

Za razliku od konvencionalnih ormarića koji mogu učiniti da se prostor oseća skučenim, plutajuće police donose osećaj otvorenosti, čineći kuhinju većom i privlačnijom.

29.03.2024 Kuhinja

Nekoliko dobrih načina da oživite svoju crnu kuhinju

Crna boja ima moć da transformiše prostor i donese jedinstvenu atmosferu koja privlači pažnju i naglašava stil i karakter prostora.

26.03.2024 Kuhinja

Lepota pastelnih tonova u modernoj kuhinji

Nežni tonovi poput bledo roze, mint zelene, svetlo plave ili pastelno žute mogu transformisati atmosferu kuhinje, čineći je svetlijom i prostranijom.

23.03.2024 Kuhinja

Dizajnirajte savršenu malu kuhinju prateći ove savete

U slučaju da imate ograničenje u pogledu kvadrature stana i možete da imate samo mali prostor za kuhinju, trebalo bi da se najpre usredsredite na funkciju, a tek onda da se fokusir...

20.03.2024 Kuhinja

6 boja koje definitivno treba isprobati u kuhinji ovog proleća

Boje kuhinje za 2024. su i smele i mirne, upečatljive, ali umirujuće. A tu su i prelepi svetli tonovi za odvažnije među nama i utešne neutralne za kuće u klasičnom stilu.

17.03.2024 Kuhinja

5 super cool ideja sa Instagrama za savršen izgled kuhinje

Bez obzira da li želite da osvežite izgled postojeće kuhinje ili potpuno promenite njen dizajn, ove ideje će vam pružiti korisne smernice i inspiraciju za vaš budući projekat renov...

14.03.2024 Kuhinja

6 jednostavnih načina da brzo osvežite izgled svoje male kuhinje

Ponekad je dovoljno organizovati samo jednu fioku, zameniti nekoliko stvari u ostavi ili nabaviti nekoliko novih kuhinjskih krpa, a sve to može biti izvodljivije od temeljnog čišće...

11.03.2024 Kuhinja

Dizajniranje male kuhinje: ideje, saveti i inspiracija za efikasan i elegantan prostor

Uprkos ograničenom prostoru, postoji mnogo načina da se stvori funkcionalna i estetski privlačna kuhinja koja odražava lični stil i zadovoljava sve potrebe domaćinstva.

08.03.2024 Kuhinja

Od izdržljivih pločica do toplog drveta: 8 najboljih opcija za podove u kuhinji

Bilo da preuređujete postojeću ili gradite potpuno novu kuhinju, odabir pravog poda je ključan korak kako biste postigli savršenu kombinaciju funkcionalnosti i estetike.