3 ključne prednosti kuhinjskog šanka

Kuhinjski šank se često naziva i šankom za doručak, i ukoliko je pravilno odabran predstavlja jedan od najpraktičnijih ali i najlepših elemenata svake kuhinje.

Kuhinjski šank može pružiti čitav niz pogodnosti gotovo svakoj kuhinji, ali ukoliko bismo morali da izdvojimo samo one najbitnije, spisak prednosti bi se sveo na:

PRAKTIČNOST

Iako su šankovi za doručak ponekad kompaktniji od drugih standardnih kuhinjskih ploča od laminata, mogu služiti mnogim sličnim funkcijama - i prilično dobro rade! Možete ih koristiti za pripremu hrane, obedovanje ili čak kao udobno mesto za sedenje dok čitate, ćaskate ili jednostavno pazite na decu. Barovi za doručak se mogu koristiti umesto tradicionalnih radnih ploča od laminata, ili kao dopuna njima, dajući vam veoma koristan i funkcionalan dodatni prostor.

RAZNOVRSNOST

Kuhinjski šankovi su veoma raznovrsni i posebno korisni za male kuhinje. Pravilno opremanje, posebno male kuhinje, nije uvek lak zadatak i često podrazumeva izvesnu žrtvu, bar kada je raspoloživi prostor u pitanju. Upravo tu na scenu dolazi raznovrsnost šankova koji se odlično uklapaju u manje domove, omogućavajući vam da udobno sedite bilo gde između dve ili četiri osobe, tako da svi možete da večerate i razgovarate zajedno. Ako nemate mesta za trpezarijski sto i ne želite da večerate na sofi, šank za doručak može biti savršen odgovor!

ESTETIKA SA STILOM

Kuhinjski šankovi polako ali sigurno postaju glavna komponenta modernih kuhinja. Savremene kuhinje su posebno prikladne za takozvane “šankove za doručak”, ali to ne znači da se oni ne mogu uklopiti u gotovo svakoj drugačije stilizovanoj kuhinji. S jedne strane, ovaj šarmantni kuhinjski element pruža lako, praktično i fleksibilno sedenje, a s druge strane – dolazi u raznim stilovima i završnim obradama tako da vam sigurno nikada neće zafaliti ideja za kombinovanje.

Kuhinjski šank je odličan način da svoju kuhinju učinite prijatnijom, privlačnijom i praktičnijom, jer dodaje novu svrhu vašem kuhinjskom prostoru.

Bilo da je vaša kuhinja tradicionalna ili savremena, šank za doručak može biti dizajniran i instaliran tako da u potpunosti odgovara vašem stilu. Barovi za doručak su odličan dodatak svakoj kuhinji, bez obzira na šemu dizajna.

Povezane teme