15 prelepih kuhinja u raskošnoj crvenoj boji

Crvena boja se smatra najtoplijom ali i najkontradiktornijom od svih boja.

Obzirom na njen uticaj na ljudski um, ona je ujedno i vrlo privlačna, ali i vrlo odbojna. Neretko ova vatrena boja opisuje se kao vrlo intenzivna i napadna, iako ako se koristi umereno može da stvori jako lep prikaz u prostoru. Zapravo, sve potiče od činjenice da ova izazovna boja ima najviše suprotstavljenih emocionalnih asocijacija nego bilo koja druga boja. Njom se može izražavati ljubav, ali isto tako i bes. Ovog puta zadržaćemo se na pozitivnim vibracijama i predstaviti vam crvenu boju kao vid dekora vaše kuhinje.

STIL I NIJANSE

Crvenu boju možete iskorstiti za dekor vaše kuhinje nezavisno od stila koji želite da se kroz nju proteže. Ona odgovara jednako na poziv modernog uređenja, minimalističkog, rustičnog, vintage i eklektičnog. Takođe ako ste dovoljno inspirisani možete stvoriti i vlastitu kombinaciju stilova. Crvena boja nam dolazi u pregrštu predivnih nijansi, od sasvim svetlih, preko jarkih do zaista tamnih koji vuku na bordo. Takođe ova boja je vrlo zahvalna jer se lako kombinuje sa drugim bojama poput bele, crne, narandžaste, plave i žute.

CRVENI DETALJI

Pre nego što započnete sa projektom opisivanja svoje kuhinje crvenim tonom razmislite o tome koliku količinu ove boje želite u prostoru. Vaš izbor za vrlo suptilnu crvenu kuhinju može biti neutralna pozadina sa crvenim ormarićima. Takođe možete odabrati samo jedan red ormarića u ovoj boji, a drugi ostaviti u beloj. Ako želite da istaknete crvenu boju i retro efekat potražite crveni frižider, sto, stolice, crveno kuhinjsko ostrvo, lampe ili zavese. Osim toga crvene pločice na zidu su varijanta sa kojom ne možete pogrešiti jer ćete uvek imati oko sebe fantastično okruženje.

U galeriji vas čeka 15 prelepih modernih kuhinja u svim nijansama crvene...

Povezane teme

25.02.2024 Kuhinja

Trikovi za osveženje kuhinje bez kupovine nove opreme

Postoji toliko mnogo načina da ažurirate kuhinju bez kupovine bilo čega novog - samo morate biti malo kreativni.

22.02.2024 Kuhinja

5 boja koje će vašu kuhinju učiniti lepšom i prijatnijom

Ambijentalno osvetljenje, lepi ormarići i veliki šporet - ovo je uglavnom dobitna kombinacija kada je dizajniranje lepe i udobne kuhinje u pitanju. Ali, da li ste nekad razmišljali...

19.02.2024 Kuhinja

8 grešaka zbog kojih su zažalili svi koji su brzopleto renovirali svoju kuhinju

Kada su u pitanju takozvane nadogradnje kuhinje, ne ispadaju sve ideje baš tako dobro u praksi. Možete li pretpostaviti o kojim se to idejama radi?

16.02.2024 Kuhinja

Evo kako možete biti sigurni da ste odabrali pravu boju kuhinjske ploče

U trenucima kada stvaramo ili renoviramo kuhinju, odluka o boji radnih ploča postaje ključna tačka u kreiranju harmoničnog i estetski privlačnog prostora.

13.02.2024 Kuhinja

Korišćenje ogledala u kuhinji: zvuči čudno, ali zaista funkcioniše!

Postavljanjem ogledala na strateškim mestima, poput zidova iznad radnih površina ili u blizini prozora, možete povećati osećaj otvorenosti i dodati moderni sjaj vašem kulinarskom p...

10.02.2024 Kuhinja

Kako odabrati lepe i praktične zavese za kuhinju?

Zavese su veoma važne prilkom dekoracije vaše kuhinje, i upravo je to ono što treba da da uzmete u obzir, ako želite da vaša kuhinja izgleda dobro.

07.02.2024 Kuhinja

Prednosti i mane korišćenja tapeta u kuhinjskom prostoru

U modernom dizajnu kuhinje, tapete su postale sveprisutni element koji daje originalnost, toplinu i estetski momenat prostoru koji često predstavlja srce doma.

04.02.2024 Kuhinja

4 saveta koji će vam pomoći da napravite udoban trpezarijski kutak u kuhinji

Ovaj prostor može poslužiti kao savršeno mesto za okupljanje porodice, bilo da se radi o jutarnjoj šoljici kafe ili dečjem domaćem zadatku posle škole.

01.02.2024 Kuhinja

Kič je ponovo u modi, a ove kuhinje su dokaz za to!

Kada je u pitanju dizajn enterijera, radi se o maksimalističkom stilu koji spaja nespojivo, odnosno kombinuje neočekivane stavke - poput uparivanja sukobljenih boja, uzoraka i teks...

29.01.2024 Kuhinja

5 saveta za korišćenje narandžaste boje u kuhinji

Narandžasta je boja koja budi čula i podstiče apetit, stvarajući okruženje u kojem se hrana priprema s ljubavlju i gde se porodica i prijatelji okupljaju s osmehom na licu.

26.01.2024 Kuhinja

Za vašu inspiraciju: bezvremenske sive kuhinje u punom sjaju

Ova neutralna nijansa donosi dozu elegancije, modernosti i topline u kulinarski prostor, pa je stoga savršen izbor za sve one koji u ovom trenutku razmišljaju o renoviranju svoje k...

23.01.2024 Kuhinja

Neodoljiva i suptilna boja lavande u modernoj kuhinji

Kada se mudro koristi u kuhinjskom dekoru, boja lavande može transformisati prostor, dodajući mu suptilnu notu luksuza.

20.01.2024 Kuhinja

8 malih ali efikasnih promena koje će osvežiti izgled vaše kuhinje u novoj godini

Postoji mnogo malih promena koje možete da napravite u svojoj kuhinji, a koje će svakako imati veliki uticaj na ovaj deo vašeg doma.

17.01.2024 Kuhinja

Za vašu inspiraciju: 20 prelepih kuhinja sa izloženim drvenim plafonskim gredama

Izložene grede u kuhinji mogu odgovarati bilo kom stilu dekora od seosokog, preko modernog, pa sve do minimalističkog, glam, art deco i shabby chik.

14.01.2024 Kuhinja

5 ključnih aspekata koje treba razmotriti pri izboru radnih ploča za vašu kuhinju

Izbor radnih ploča može biti težak proces - postoji mnogo stvari koje treba razmotriti, i nažalost, mnogo mesta gde možete pogrešiti.