Zašto koristiti prirodni kamen u svom enterijeru?

Prirodni kamen je građevinski materijal koji je izuzetno pogodan za gotovo svaki enterijer...

Prirodni kamen je izuzetno cenjen materijal koji će za tren oka uneti toplinu i rustični šarm u vaš dom. Primera radi, granit je jedan od najtvrđih i najgušćih prirodnih kamena koji pomaže u održavanju sjaja, i izuzetno je otporan na mrlje za razliku od nekih drugih materijala.

Dizajneri enterijera preferiraju drvo i ostale prirodne materijale, a složićete se i sami da je bezvremenska dekoracija ključna stvar ako želite da vaš enterijer bude kvalitetan i trajan. Održivi proizvodi kao što je prirodni kamen imaju tendenciju da se nalaze na vrhu liste večnih stilova, a vaš prvi korak je da odaberete materijal koji najbolje odgovara vašem ličnom stilu.

Za klasičan i elegantan izgled, razmislite o izboru mermera ili travertina u svom enterijeru. A kada se odlučite za jedan od ova dva modela, razmislite i o tome kako biste ga najradije ugradili u svoj dom. Verovatno vam je prva ideja dekoracija jednog zida u dnevnom boravku ili spavaćoj sobi. Ukoliko se odlučite za tako nešto, budite sigurni da nećete pogrešiti!

Prirodni kamen je lepa ideja za dekoraciju zidova, posebno u dnevnoj sobi, jer stvara onaj poseban osećaj udobnosti koji se ne sreće baš svuda. Svaka kamena ploča ima drugačiji granit sa uzorkom koji varira u zavisnosti od oblasti iz koje dolazi. Možete, na primer, razmisliti o odabiru varijacije završne obrade vašeg poda od peščara i iskoristiti je kao akcentnu boju u svom enterijeru..

Recimo da se vaš unutrašnji prostor otvara direktno prema bašti – zašto ga onda ne biste iskoristili za kreiranje izgleda beskonačnog prostora tako što ćete i za unutrašnjost i za spoljašnjost koristiti isti kamen? S druge strane, odabir tamnijeg kamena učiniće da se unutrašnji prostor izdvaja od ostatka. Škriljac je popularan izbor za kuhinjske podove jer tamne nijanse izgledaju sjajno u svakom domu. Širok izbor boja od sive i crne do zelene i braon čine ovaj kamen svestranim materijalom.

Korišćenje obnovljivih materijala kao što je prirodni kamen u dizajnu enterijera je dobro za životnu sredinu. Biljke, zemlja, drvo, voda, vatra - to su stvari koje su u prirodi u kontrastu sa kamenom, pa vam to može poslužiti i kao ideja za unošenje malo sirove lepote u svoj dom. Ukrotite divlju lepotu kamena i kreirajte idealan enterijer za uživanje i relaksaciju.

photo source: coronado.com

Povezane teme