Zašto je nameštaj u braon boji dobar izbor za spavaću sobu?

Staro dobro nepisano pravilo kada je opremanje spavaćih soba u pitanju glasi: ne možete pogrešiti sa braon nameštajem!

Ništa čudno, zar ne? Uostalom, reč je o boji koja nije tako klaustrofobična i zatvorena kao crna, i nije tako neobuzdana i neodoljiva kao bela. To je ona zlatna sredina kada je izbor idealne boje za opremanje spavaćih soba u pitanju. Ili, kako bi neki dizajneri rekli: stavite malo bele posteljine i čokoladna nijansa nameštaja će doći do izražaja, stvarajući toplo i mirno okruženje u vašem domu!

Postoji nekoliko boja koje se dobro slažu sa braon nameštajem u spavaćoj sobi, ali, kao što i sami pretpostavljate, bela je najsigurnija opcija. Kada se bela posteljina i delovi dekora kombinuju sa tamno smeđim i braon nameštajem, rezultat će sigurno biti udoban i dobro izbalansiran prostor. Druga opcija je da uparite braon sa nekom hladnom nijansom (poput plave) kako biste stvorili smeli i osvežavajući ambijent u vašoj spavaćoj sobi.

Alternativno, zeleni jastuci sa akcentima, abažuri i umetnička dela su odličan način da vaša spavaća soba izgleda jedinstveno i zanimljivo. Takođe možete pokušati da uparite svoj braon nameštaj sa žutim akcentima na ključnim delovima kao što su jastuci, ćebad i zavese da biste dali živu i svetlu izjavu.

Uzimajući sve prirodne materijale u obzir, orah i javor su najbolje drvo za izradu komada nameštaja u braon boji. Ako želite da kvalitet drveta zablista umesto da besomučno farbate komad nameštaja, savetujemo vam da odaberete dobar komad tvrdog drveta. Javor je izuzetno tvrda vrsta drveta, što ga čini veoma dobrim za svakodnevnu upotrebu - neće se istrošiti ili ogrebati tokom vremena. Orah je još zahvalniji po pitanju izdržljivosti a njegova lepota je neosporna.

Kada birate savršenu boju zidova za vaš braon nameštaj, imajte na umu da svetlija kontrastna nijansa može sprečiti da soba izgleda previše mračno i skučeno. Nameštaj za braon spavaće sobe je uglavnom elegantan i atraktivan, tako da ne želite da skrećete pažnju sa lepote drveta. Vaš nameštaj treba da bude deo sobe, a boja zida treba da ga dopuni. Svetle neutralne boje kao što su bele i krem varijante savršene su za otvaranje sobe i naglašavanje nameštaja a ujedno čine da prostor izgleda veće i svežije.

Osim belih zidova, možete se odlučiti i za tamno zelene. Verovali ili ne, ove nijanse se izuzetno dobro slažu sa tamnim drvetom i mogu pružiti umirujuće i osvežavajuće okruženje u spavaćoj sobi. Pored toga, pastelne nijanse takođe mogu upotpuniti vaš pažljivo odabran nameštaj u braon boji.

Povezane teme