Zanimljive police za vizuelnu podelu prostora

Ponekad je određenom prostoru zaista potrebna podela, a klasični zidovi nisu uvek dostupna rešenja...

Kao savršena opcija, police se nameću same po sebi, jer osim što mogu da podele jedan prostor na više delova, one dolaze sa svojim dodatnim, urođenim funkcijama. Dostupne u širem spektru materijala, modela i oblika, što znači da ćete lako moći da pronađete savršenu za vaše potrebe.

Police koje se spuštaju sa plafona su ujedno ergonomsko i praktično rešenje. Budući da dosežu do plafona, prostor vizuelno čine višim i skladnijim. Možete se odlučiti za klasičnu, ili neku varijantu neobične geometrije, koja će postati fokalni element vašeg enterijera. 

Ukoliko vam je potrebno više privatnosti u podeljenom delu prostora, jedan deo police možete zatvoriti, dok će drugi ostati otvoren. Takođe, varijanta mini ormarića koji su ugrađeni u policu je savršena za odlaganje važnih stvari koje ne treba da budu svima na dohvat ruke.

Police u formi panelnih pregrada su postale opšti trend. One ne pregrađuju prostor od poda do plafona, već ga samo u maloj meri čine odvojenim. One su namenjene prostorijama sa višim plafonima, i onima kojima ne treba prevelika doza privatnosti. Tanka polica koja kombinuje metal i drvo je savršena za ovu vrstu pregrađivanja prostora, kao i sve akrilne varijante.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme