Zanimljiva uradi - sam ideja za dekoraciju zidova starim časopisima

Ako ste zavisnik od dizajna i volite „uradi sam“ projekte, onda je umetnost napravljena po meri veoma privlačna.

Garantovano vam je da ga niko drugi na planeti neće imati, a ponekad može biti super jeftino ili zabavno za kreiranje. Ovaj uradi - sam projekat koji smo pronašli na TikToku uključuje namotavanje listova novina u vitke cilindre, njihovo bojenje i savijanje u slova ili bilo koji drugi dizajn. I to je sve što je potrebno da dobijete malo remek - delo za svoje zidove, potpuno jedinstveno i neponovljivo!

Osim listova novina u punoj veličini, trebaće vam dugačke šipke za tiple, boja po vašem izboru, posuda, sunđer i višenamenski lepak — sve što je inače dostupno u vašoj lokalnoj radnji. Svaki dugačak štap će poslužiti umesto šipke za tiple, i može poslužiti kao alat koji će vam pomoći da umotate papir u uredne, simetrične cevi.

Možda nećete morati ništa da kupujete. Umesto toga, umesto štapa koristite dugačak komad glatke cevi oko polovine prečnika olovke. Što se tiče toga šta da napravite, možete saviti ove papirne cevi u slova, geometrijske oblike ili simbole koji su vam značajni, poput kuće ili mačke.

Koristite štap kao vodič da kotrljate svaki list novina, jedan po jedan, od jednog do suprotnog ugla. Zalepite ugao novina na cev na jednom kraju, uklonite štap, a zatim zalepite drugi kraj kako se ne bi odmotao. Kada sastavite onoliko cevi koliko vam je potrebno - pripremite boju. Umočite sunđer u boju i utapkajte ga na svoje novinske cevi. Kada se osuše, savijte ih u svoj dizajn, zalepite sve delove koji to zahtevaju i montirajte ih na zid.

Za alternativni izgled, možete takođe pokriti cilindre svetlucavim lepkom sa šljokicama, ili možete dodati šarene perle, resice, ili bilo koje druge ukrase koje želite da prikažete. Osvetlite svoje remek - delo na adekvatan način i dajte mu priliku da zablista u vašoj dnevnoj ili spavaćoj sobi.

Uostalom, pogledajte i sami kako je to jednostavno:

@decoracao.ambientes Já salva para fazer na sua casa 🤩 #decoration #inspiracao ♬ som original - Be Yourself Make Up

 

Povezane teme

16.02.2024 Ideje

Lako, a praktično: uradi - sam prenosivi rešo od konzerve

Aluminijum, najlakši od svih metala, je ključni materijal u proizvodnji ambalaže za napitke, a danas ćemo ga ponovo iskoristiti kako bismo stvorili prenosivi rešo.

13.02.2024 Ideje

Lepa i praktična: uradi sam dekorativna lampa napravljena od papira

Ovaj jednostavan, ali izuzetno efektan projekat omogućava vam da izrazite svoju maštu i stvorite jedinstvenu dekoraciju koja će služiti i kao funkcionalan dodatak domu.

10.02.2024 Ideje

10 kreativnih ideja za upotrebu stare šivaće mašine

Stare šivaće mašine se više ne koristi za svoje namene, ali su i dalje divni komadi istorije. Sačuvajte ih od zaborava i dekorišite svoj enterijer na jedinstven način!

07.02.2024 Ideje

Uradi sam ideja zahvaljujući kojoj će vaša rerna uvek biti blistavo čista

Ne morate da pribegavate jakim hemijskim rastvaračima da bi vaša rerna ponovo blistala. Ova potpuno netoksična, jeftina formula se lako meša i, što je najvažnije - zaista funkcioni...

04.02.2024 Ideje

Praktični saveti za održavanje doma koji će vam uštedeti novac

Nudimo vam korisne smernice kako da prepoznate i rešite potencijalne probleme u svom domaćinstvu pre nego što prerastu u skupoceni sanitarni ili građevinski poduhvat.

01.02.2024 Ideje

Napravite sami kit za drvo (smesu za popunjavanje rupa i neravnina na drvetu)

U pitanju je smesa koja nam pomaže da transformišemo drvene površine na nameštaju ali i svim onim drvenim predmetima koji su pretrpela izvesna oštećenja.

30.01.2024 Ideje

Dizajniranje ultimativnog kazina u domu: Vodič za kreiranje stilskog prostora za Igre

Dobrodošli u svet gde se luksuz i zabava susreću - vašem ultimativnom kućnom kazinu. Ovaj vodič će vas provesti kroz korake kako da kreirate elegantan i funkcionalan prostor za igr...

29.01.2024 Ideje

5 ideja za sve koji žele da kamufliraju loš izgled zidova u svom domu

Vremenom, zidovi “ostare”, poružne, dobiju mrlje pa čak i pukotine. Dobra vest je da ne morate odmah krenuti sa farbanjem celog zida ili cele sobe.

26.01.2024 Ideje

Jednostavna uradi - sam ideja: savršena galerija na zidu u vašem stanu

Kreiranje galerije na zidu postalo je ne samo način da se prikažu omiljena umetnička dela, već i lični izraz stila i estetike.

23.01.2024 Ideje

Uradi sam stolica od recikliranih drvenih paleta: savršena za terasu ali i enterijer

Evo jedne lepe uradi sam ideje za izradu jednostavnog nameštaja - stolice od recikliranih drvenih paleta koju možete koristiti i u enterijeru i u svom dvorištu ili na terasi.

20.01.2024 Ideje

Od dnevne sobe do garderobera: elegantne i jednostavne ideje za moderan izgled doma

Naši enterijeri mogu imati ogroman uticaj na našu psihu, pa je zbog toga odabir prave kombinacije boja, nameštaja i tekstura izuzetno važan i sastavni deo dekoracije svakog moderno...