Zanimljiva ideja za skrivanje TV-a u sobi

Jedan od najuzbudljivijih načina za skrivanje televizora u svakom prostoru dolazi nam putem ovog genijalnog Instagram trika.

U svetlu nedavne evolucije kućnih utilitarnih predmeta koji teže dizajnerskom savršenstvu, kao što su prelepi klima uređaji koji odišu umetničkom estetikom, stvari se menjaju i kada je reč o samom TV-u. Iako se dnevne sobe često kreiraju na osnovu pozicioniranja televizora, klasična crna kutija i dalje predstavlja izazov u estetskom smislu za mnoge, bez obzira na to koliko je tanak i lep komad u pitanju.

Srećom, nedavno objavljena inspiracija na Instagramu otkriva genijalan način za elegantno sakrivanje televizora na zidu - ujedno i savremen, funkcionalan i nenametljiv. Dženkins Interiors, firma za dizajn enterijera iz Teksasa podelila je video na svom Instagram profilu koji prikazuje dnevnu sobu sa televizorom suptilno uklopljenim u zid. Okružen je sklopivim panelima sa obe strane, koji deluju kao vrata za potpuno zatvaranje televizora.

No, ukoliko pažljivo pogledate, primetićete da su ovi paneli zapravo prekriveni skupom velikih uokvirenih otisaka, stvarajući iluziju galerijskog zida koji se može uvlačiti po potrebi. Za ovu inovativnu kreaciju, odabrano je šest jednostavnih umetničkih dela inspirisanih botanikom, svi istih dimenzija i sa zlatnim okvirima. Kada su postavljeni u dva reda, ovi umetnički komadi stvaraju slojeviti efekat koji elegantno prikriva televizor.

Četiri umetnička dela su postavljena na preklopnoj jedinici sa leve strane, dok su preostala dva postavljena okrenuta prema unutra sa desne strane. Celokupna postavka je okružena profilisanim okvirom koji daje dodatnu dimenziju i strukturu, produžavajući se duž zida iznad televizora.

Iako detalji za ovaj „uradi sam“ pristup nisu potpuno razotkriveni, pretpostavlja se da su se koristili komadi šperploče, ukrasne lajsne i čvrste šarke kako bi se postigao željeni efekat. Veličina i dimenzije će varirati u zavisnosti od veličine televizora i umetničkih dela koja birate, pa je važno unapred pažljivo planirati.

Ovaj inovativni trik za skrivanje televizora nije samo funkcionalan, već i izuzetno kreativan. Pruža vam priliku da vaš TV postane suptilni deo vašeg prostora, a istovremeno vam omogućava da svojom ličnom umetničkom selekcijom kreirate jedinstvenu i personalizovanu atmosferu u vašem domu.

Povezane teme

08.06.2024 Ideje

Zanimljive ideje za skladištenje i bolju organizaciju u malim stanovima

Od pametnih rešenja za organizaciju garderobe do inventivnih načina za iskorišćavanje vertikalnog prostora, postoji mnoštvo ideja za skladištenje koja mogu transformisati vaš dom u...

05.06.2024 Ideje

Dragoceni saveti za uređenje malog prostora

Posedovanje malih domova je uobičajena stvar danas i ako želite da kreirate privlačan i udoban prostor, trebali biste da znate kako da ga ukrasite kako bi izgledao veće.

02.06.2024 Ideje

Kako da uklonite stare tapete

Iako možda može izgledati kao lak zadatak, uklanjanje starih tapeta ipak predstavlja naporan posao koji iziskuje dosta vremena i strpljenja.

30.05.2024 Ideje

Pretvorite stare diskove u originalne ramove za ogledala

Ako volite kreativne projekte i želite da dodate jedinstven pečat svom domu, pravljenje uradi sam ramova za ogledala od starih diskova je savršen način da izrazite svoju umetničku...

27.05.2024 Ideje

Kako da vam omiljeni buket cveća traje duže

Za vaš rođendan, za vašu godišnjicu, za rođenje vašeg deteta ... Ko još nije dobio prelepi buket cveća i poželeo da mu zauvek traje!

24.05.2024 Ideje

Boja za drvo: nekoliko saveta za farbanje nameštaja

Samostalno farbanje komoda ili stolica nije tako teško. Sve što treba je dobro odabrana boja za nameštaj i malo entuzijazma!

21.05.2024 Ideje

Uradi sam ljupka bašta od starih šoljica za čaj

Bez obzira da li posedujete šarmantne kolekcije šoljica ili nasleđene porcelanske komade koje volite, transformisanje ovih predmeta u pametne držače za biljke je sjajan način da ih...

18.05.2024 Ideje

Nekoliko zanimljivih ideja za upotrebu prozorske daske

Ako ste dovoljno kreativni u svemu oko sebe možete da vidite potencijal i da od svakog ugla stvorite funkcionalan prostor. Jedan detalj u prostoru međutim često ostaje neprimećen....

15.05.2024 Ideje

6 načina da učinite svoj dom svetlijim

Proleće je u punom jeku i vreme je za kasne zalaske sunca i tople povetarce, ali, nama nije potreban iskorak u eksterijer kako bismo maksimalno uživali u ovoj sezoni...

12.05.2024 Ideje

5 ideja za odlaganje stvari u malim stanovima

Uz malo kreativnosti i pametnih rešenja za odlaganje, možete pretvoriti svoj kompaktni životni prostor u funkcionalnu i organizovanu oazu.

09.05.2024 Ideje

Super jednostavna ideja za novi izgled kuhinjskih ormarića

Fantastičan i pristupačan način da unesete lični pečat u svoju kuhinju jeste dodavanje boje ili uzorka na unutrašnjost ormara sa staklenim vratima, jer su oni uvek vidljivi. Dok fa...