Lepa i praktična: uradi sam dekorativna lampa napravljena od papira

Zamislite mirnu atmosferu u svom domu, gde jedna lepa dekorativna lampa osvetljava svaki kutak toplinom mekane svetlosti...

Sada zamislite da tu atmosferu stvarate sami, uz pomoć papira i samo malo kreativnosti. Uradi sam papirna dekorativna lampa pruža vam priliku da ne samo osvetlite prostor, već i unesete lični pečat u vaš dom. Ovaj jednostavan, ali izuzetno efektan projekat omogućava vam da izrazite svoju maštu i stvorite jedinstvenu dekoraciju koja će služiti i kao funkcionalan dodatak domu.

Ukoliko želite da dekorišete prostor pokazaćemo vam kako da na jednostavan način napravite efektne lampe za vaš dom. Sve što vam je potrebno je:

  • Okrugli papirni luster
  • Makaze
  • Lepak
  • Mekani papir u boji

Prvo je potrebno da nabavite okrugle papirne lampione\lustere. Sigurno znate o čemu je reč, možete ih naći u raznim prodavnicama po pristupačnim cenama. Birajte one sa metalnim žičanim krugovima preko kojih je zalepljen tanak papir. Ima ih u raznim oblicima i veličinama, pa možete odabrati prema svojoj želji.

Mekani papir u boji pomoću makaza isecite na krugove. Pažljivo ih lepite lepkom, redosledom kako je prikazano na slikama. Možete odabrati papir u jednoj boji ili kreirati zanimljive šarene lampe u raznim tonovima.

Ove vesele lampe su naročito pogodne za posebne događaje, kao što su dečiji rođendani, ali će izgledati vrlo lepo kao stalna dekoracija u vašem domu.

Zanimljiva papirna lampa će doneti mnogo zabave, ne samo zbog veselih boja i oblika, već i zbog činjenice da ste je sami napravili.

Povezane teme

04.04.2024 Ideje

10 kreativnih ideja za savršenu organizaciju torbi

Bez obzira na to da li imate samo nekoliko torbi ili ih imate na stotine, važno je da ih pravilno organizujete kako biste produžili njihov životni vek. Plus, dobro organizovan pros...

01.04.2024 Ideje

Uradi sam stalak za začine: lep i jednostavan projekat nadogradnje vaše kuhinje

Dizajniranje i izrada sopstvenog stalka za začine omogućava vam da prilagodite dimenzije, oblik i stil, osiguravajući da se savršeno uklopi u vašu kuhinju i odrazi vaš lični stil.

29.03.2024 Ideje

10 super - cool ideja za recikliranje čepova od plute (pampura)

Korišćenjem starih pampura od plute za dekoraciju doma ne samo da dodajemo lični pečat svom prostoru, već i podstičemo održivost i recikliranje.

26.03.2024 Ideje

8 inspirativnih prolećnih ideja za dekoraciju doma

Prolećna dekoracija nije samo estetska nadogradnja, već prava terapija za dušu, koja nam omogućava da se povežemo sa svežim energijama koje ovo godišnje doba donosi.

23.03.2024 Ideje

Uradi sam vaza od plastične flaše koja izgleda kao keramičko remek - delo!

Umetnost uradi sam projekata ne samo da donosi zadovoljstvo stvaranja, već često rezultira i fantastičnim i funkcionalnim komadima za kuću.

20.03.2024 Ideje

Jednostavna uradi - sam ideja koja će osvežiti izgled vaše spavaće sobe

Jedan od najkreativnijih načina za osvežavanje izgleda spavaće sobe jeste pretvaranje starih majica u prelepe dekorativne jastučnice.

17.03.2024 Ideje

Tako je lako oslikati staru drvenu stolicu i koristiti je kao bočni stočić

Kombinacija restauracije i kreativnog dizajna omogućava nam da oživimo stare komade nameštaja i prilagodimo ih savremenim potrebama i stilovima uređenja.

14.03.2024 Ideje

Prolećna uradi - sam ideja: pretvorite stare konzerve u prelepe saksije za cveće

Ukrasne saksije od starih konzervi su idealne za sadnju raznovrsnog bilja, cveća ili sukulenata, jer vašem prostoru daju šarmantan i personalizovan dodir.

11.03.2024 Ideje

Praktičan držač za ključeve od reciklirane daske i starih kašika

Kombinujući funkcionalnost sa estetikom, držač za ključeve od recikliranih materijala postaje priča o transformaciji i ponovnom korišćenju materijala, koja nas ujedno inspiriše da...

08.03.2024 Ideje

Uradi - sam zidni sat od epoksidne smole koji možete napraviti već ovog vikenda

Ova tehnika omogućava vam da stvorite personalizovan i jedinstven sat koji će istovremeno biti funkcionalan i estetski privlačan element u vašem domu.

05.03.2024 Ideje

Kako rešiti pojavu buđi ispod drvenih podova: saveti i trikovi

Čak i mala količina neotkrivene vlage može prodreti u pukotine na podovima i dovesti do rasta buđi za samo 24 do 48 sati.