Kako da vam omiljeni buket cveća traje duže

Za vaš rođendan, za vašu godišnjicu, za rođenje vašeg deteta ... Ko još nije dobio prelepi buket cveća i poželo da mu zauvek traje!

Cveće je poklon koji nas veoma raduje, ali mnogi ljudi samo stave cvrće u vazu, ne posvećujući mu pažnju i, naravno, šta se dešava dešava, ceveće veoma brzo uvene. Ako želite da taj poseban poklon od važne osobe u vašem životu ostane s vama duže, trebali biste dobro zapamtiti sledeće savete o tome kako se brinuti za buket cveća.

Održavanje buketa cveća na duže staze može biti teško, pa ćete morati pažljivo da birate. Izaberite cveće koje cveta. Na primer, ako su to ruže ili lale, birajte one čiji se pupoljci još nisu otvorili.

Buket cveća aranžman u staklenoj vaziphoto: envato

Postavite svoj buket cveća dalje od jakih temperatura i vazdušnih struja. Na taj način cveće se neće brzo osušiti. Takođe, ukoliko ste pušač, trudite se da svoje cveće zaštitite od duvanskog dima jer pušenje ugrožava cveće, baš kao i ljude.

Savetujemo vam da izaberete lepu vazu, sipate vodu i uverite se da je stabljika potpuno pokrivena tečnošću. S druge strane, ne stavljajte čitav buket odjednom u vazu, nego stabljiku po stabljiku tako da postoji dovoljno razmaka između njih.

Takođe, uklonite mrtvo lišće i suve stabljike koje buket može imatii, a da bi stabljike dobro upijale vodu, obavezno ih zasecite pri dnu dijagonalno. Redovno pratite stanje vode - ako primetite da se voda prlja, ili da poprima čudan miris, odmah je promenite.

Buket lala u staklenoj vazi na stoluphoto: envato

Naša voda je puna kamenca, zato i za vazu odaberite vodu koja je prethodno odstajala. Osim toga, preporučuje se da često menjate vodu u vazi u kojoj je buket cveća kako bi se izbeglo stvaranje bakterija. Kažu da ćete to postići ako na litar vode u vazi dodate dve kašike belog sirćeta koji deluje antibakterijski i dve kašike šećera koje će nahraniti biljke.

Ako se na ovaj način budete brinuli o cveću, dobijeni poklon ili buket koji ste sami sebi kupili, trajaće duže.

Povezane teme

02.06.2024 Ideje

Kako da uklonite stare tapete

Iako možda može izgledati kao lak zadatak, uklanjanje starih tapeta ipak predstavlja naporan posao koji iziskuje dosta vremena i strpljenja.

30.05.2024 Ideje

Pretvorite stare diskove u originalne ramove za ogledala

Ako volite kreativne projekte i želite da dodate jedinstven pečat svom domu, pravljenje uradi sam ramova za ogledala od starih diskova je savršen način da izrazite svoju umetničku...

24.05.2024 Ideje

Boja za drvo: nekoliko saveta za farbanje nameštaja

Samostalno farbanje komoda ili stolica nije tako teško. Sve što treba je dobro odabrana boja za nameštaj i malo entuzijazma!

21.05.2024 Ideje

Uradi sam ljupka bašta od starih šoljica za čaj

Bez obzira da li posedujete šarmantne kolekcije šoljica ili nasleđene porcelanske komade koje volite, transformisanje ovih predmeta u pametne držače za biljke je sjajan način da ih...

18.05.2024 Ideje

Nekoliko zanimljivih ideja za upotrebu prozorske daske

Ako ste dovoljno kreativni u svemu oko sebe možete da vidite potencijal i da od svakog ugla stvorite funkcionalan prostor. Jedan detalj u prostoru međutim često ostaje neprimećen....

15.05.2024 Ideje

6 načina da učinite svoj dom svetlijim

Proleće je u punom jeku i vreme je za kasne zalaske sunca i tople povetarce, ali, nama nije potreban iskorak u eksterijer kako bismo maksimalno uživali u ovoj sezoni...

12.05.2024 Ideje

5 ideja za odlaganje stvari u malim stanovima

Uz malo kreativnosti i pametnih rešenja za odlaganje, možete pretvoriti svoj kompaktni životni prostor u funkcionalnu i organizovanu oazu.

09.05.2024 Ideje

Super jednostavna ideja za novi izgled kuhinjskih ormarića

Fantastičan i pristupačan način da unesete lični pečat u svoju kuhinju jeste dodavanje boje ili uzorka na unutrašnjost ormara sa staklenim vratima, jer su oni uvek vidljivi. Dok fa...

06.05.2024 Ideje

Napravite sami prelepe sveće od pomorandžine kore

Jednostavna i kreativna uradi sam ideja uz pomoću koje možete sami napraviti prelep mirišljavi ukras u svom domu

03.05.2024 Ideje

Uskršnja šećerna jaja

Peekaboo šećerna jaja, koja su u nekim delovima sveta deo uskršnje tradicije, izgledaju impresivno, a veoma ih lako možete i sami napraviti...

01.05.2024 Ideje

5 najboljih ideja za uskršnje cvetne aranžmane

Od vedrih cvetova do nežnih latica, odabir savršene boje za vaše uskršnje cvetne aranžmane može postaviti ton za radosnu i veselu atmosferu.