Uz malo dobre volje svaka tegla može postati ljupka jesenja lampa

Iako je naša prva asocijacija na tegle pripremanje zimnice, postoji još milion načina na koje ih možete iskoristiti kako biste ulepšali svoj dom...

Danas smo za vas izabrali jedan krajnje simpatičan način za ukrašavanje ovog staklenog saveznika jeseni, koji ne samo da vam neće drastičnije poremetiti kućni budžet već ga možete napraviti za tren oka. Verujemo da će ova jesenja tegla-lampa posebno obradovati ljubitelje dekupaž tehnike, ali se i svi ostali mogu podjednako dobro snaći i napraviti svoju verziju u samo par poteza.

Za izradu ove lampe biće vam potrebna jedna veća tegla, lišće (pravo ili lažno, potpuno je nebitno), četkica sa sunđerom i lepak za dekupaž.

photo: sparkandchemistry.com

Najpre proverite da li je spoljna strana tegle potpuno čista. Prebrišite je alkoholom da biste uklonili svu prljavštinu i eventualnu masnoću, jer se u suprotnom listovi neće zalepiti. Uverite se i da li su vaši listići dovoljno savitljivi jer se ni previše kruti listovi neće zalepiti za staklo.

Ukoliko se radi o pravom lišću onda se uvek možete poslužiti dodatnim vlaženjem (efekat kao posle kiše) kako bi se opustili. Za dekupaž umočite četkicu u lepak i nanesite tanak sloj na jedan deo tegle. Kada sloj postane prilično lepljiv (a to ćete proveriti prstom) stavite list na teglu, a zatim dodajte još malo lepka na vrh lista u tankim slojevima. Počnite od sredine lista i gurnite prstima sve do ivica.

photo: sparkandchemistry.com

Ovaj proces može potrajati i zahtevati više slojeva ali bi list na kraju trebao da se zalepi na teglu. Položite više listova na vrh i ispunite teglu onoliko koliko želite. Baš kao da se radi o papiru, samo što u ovom slučaju umesto komadića papira imamo listove koje lepimo tako da na kraju obložimo celu teglu. Možda će se vama dopasti da teglu ispunite od početka do kraja, a možda ćete poželeti da ostavite neki prazan međuprostor – odluka je na vama.

U svakom slučaju, jednom kada ovaj deo posla privedete kraju, ostaje vam samo da stavite sveću unutra i uživate u prelepo narandžastom, crvenom i zelenkastom jesenjem osvetljenju!

Izvor: sparkandchemistry.com

Povezane teme