Uskršnja šećerna jaja

Uživajte u stvaranju uskršnje čarolije sa šećernim (Peekaboo) jajima, koja su u mnogim delovima sveta deo tradicije ovog praznika. I ono što je najbolje - lako ih je napraviti!

Osnovni sastojak za ova čarobna jaja je šećer, a za njihovu izradu vam nije potrebna posebna poslastičarska oprema. Sve što vam treba već imate u svom kuhinjskom priboru. Samo malo vremena je sve što treba da izdvojite za ovaj projekat, kako biste kreirali ova impresivna uskršnja jaja.

SASTOJCI:

  • 4 čaše kristal šećera
  • 3/4 čaše šećera u prahu
  • Belance od jednog jajeta
  • Smeša za bojenje hrane (gel, pasta ili tečna)
  • Ovi sastojci su dovoljni za jedno jaje od 15cm, ili dva od 7cm.

MATERIJAL:

  • Nož sa kratkom oštricom za ljušćenje voća i povrća
  • Vakuum kesa ili obična kesa i makaze
  • Kalup u obliku jajeta koji se otvara horizontalno

IZRADA:

U maloj činiji pomešajte belance sa bojom za hranu dok boja ne postane ravnomerna. Dodajte ovu mešavinu u sve četiri čaše kristal šećera i dodajte šećer u prahu. Mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu. Smesa treba biti dovoljno vlažna da se može oblikovati u kuglicu koja zadržava svoj oblik, ali i suva i praškasta.

Sipajte pripremljenu smesu u kalupe za jaja i čvrsto je pritisnite kako biste stvorili glatki oblik bez praznina. Stavite papir za pečenje na vrh i okrenite kalupe kako biste izvadili smesu. Ostavite jaja da se osuše na sobnoj temperaturi ili u rerni na 200 stepeni.

Probijte prvi sloj da biste napravili šuplje jaje. Napravite ovalnu rupu u sredini jednog jajeta i ostavite ih da se osuše u rerni. Ovo će ih učiniti čvršćim i lakšim za rad.

Dekorišite unutrašnjost jajeta po želji pre nego što ih spojite. Nanesite glazuru oko ivice jedne polovine jajeta i spojite ih. Zatim ponovo ostavite jaja da se osuše. Ukrasite spoljnu ivicu jaja glazurom i dodajte detalje po želji, kao što su šećerna pena, biseri ili pastelne bombonice.

Ovo jednostavno i zabavno stvaranje uskršnjih jaja može postati nova tradicija u vašem domu. Vaši gosti će biti impresionirani vašim veštinama i kreativnošću, a deca će uživati u ukrašavanju i slatkom iznenađenju unutar jaja.

Povezane teme

02.06.2024 Ideje

Kako da uklonite stare tapete

Iako možda može izgledati kao lak zadatak, uklanjanje starih tapeta ipak predstavlja naporan posao koji iziskuje dosta vremena i strpljenja.

30.05.2024 Ideje

Pretvorite stare diskove u originalne ramove za ogledala

Ako volite kreativne projekte i želite da dodate jedinstven pečat svom domu, pravljenje uradi sam ramova za ogledala od starih diskova je savršen način da izrazite svoju umetničku...

27.05.2024 Ideje

Kako da vam omiljeni buket cveća traje duže

Za vaš rođendan, za vašu godišnjicu, za rođenje vašeg deteta ... Ko još nije dobio prelepi buket cveća i poželeo da mu zauvek traje!

24.05.2024 Ideje

Boja za drvo: nekoliko saveta za farbanje nameštaja

Samostalno farbanje komoda ili stolica nije tako teško. Sve što treba je dobro odabrana boja za nameštaj i malo entuzijazma!

21.05.2024 Ideje

Uradi sam ljupka bašta od starih šoljica za čaj

Bez obzira da li posedujete šarmantne kolekcije šoljica ili nasleđene porcelanske komade koje volite, transformisanje ovih predmeta u pametne držače za biljke je sjajan način da ih...

18.05.2024 Ideje

Nekoliko zanimljivih ideja za upotrebu prozorske daske

Ako ste dovoljno kreativni u svemu oko sebe možete da vidite potencijal i da od svakog ugla stvorite funkcionalan prostor. Jedan detalj u prostoru međutim često ostaje neprimećen....

15.05.2024 Ideje

6 načina da učinite svoj dom svetlijim

Proleće je u punom jeku i vreme je za kasne zalaske sunca i tople povetarce, ali, nama nije potreban iskorak u eksterijer kako bismo maksimalno uživali u ovoj sezoni...

12.05.2024 Ideje

5 ideja za odlaganje stvari u malim stanovima

Uz malo kreativnosti i pametnih rešenja za odlaganje, možete pretvoriti svoj kompaktni životni prostor u funkcionalnu i organizovanu oazu.

09.05.2024 Ideje

Super jednostavna ideja za novi izgled kuhinjskih ormarića

Fantastičan i pristupačan način da unesete lični pečat u svoju kuhinju jeste dodavanje boje ili uzorka na unutrašnjost ormara sa staklenim vratima, jer su oni uvek vidljivi. Dok fa...

06.05.2024 Ideje

Napravite sami prelepe sveće od pomorandžine kore

Jednostavna i kreativna uradi sam ideja uz pomoću koje možete sami napraviti prelep mirišljavi ukras u svom domu

01.05.2024 Ideje

5 najboljih ideja za uskršnje cvetne aranžmane

Od vedrih cvetova do nežnih latica, odabir savršene boje za vaše uskršnje cvetne aranžmane može postaviti ton za radosnu i veselu atmosferu.