Uskršnja jaja dekorisana privremenim tetovažama

Kako smo se konačno pozdravili sa zimskim danima koji su nas zadesili u proleće, stiglo je pravo vreme da planiramo kako ćemo ukrasiti svoj dom za predstojeći praznik…

Uskrs je odmah iza ugla i vremena za dokolicu nema previše, tako da smo mi odlučili da vam ponudimo nekoliko ideja za dekorisanje uskršnjih jaja. Pored svih načina za farbanje jaja, genijalci širom sveta se često dosete nečega naizgled neočekivanog, što nam kao krajnji rezultat podari nešto zaista sjajno.

Jaja ukrašena privremenim tetovažama su projekat o kom vam ovog puta pričamo, kao što ste mogli da pretpostavite iz naslova, a u ovom tekstu ćemo vam objasniti kako ih možete kreirati.

Kao što vidite na slikama, jaja koja su ovako dekorisana su veoma interesantna i elegantna, a u isto vreme, veoma su jednostavna za kreiranje. Zapravo, najteži deo ovog projekta je bio kuvanje jaja. Lakše od toga ne može biti. Sve i da niste ljubitelj tetovaža na telu, verujemo da će vam se ova ideja dopasti. Mogućnosti su praktično neograničene kada se radi o ovom projektu, jer su dezeni privremenih tetovaža praktično bezbrojni i neverovatno pristupačni.

U našem projektu, korišćene su tetovaže leptira, koji dočaravaju atmosferu i ambijent proleća i predstavljaju savršeni dekor za ovaj praznik. Kao što i sami znate, privremene tetovaže su vam dostupne praktično na svakom koraku – možete ih kupiti u drogerijama, kod Kineza, pa čak i u nekim prodavnicama dečijih igračaka, a obično nisu mnogo skupe.

Šta vam je potrebno za ovaj projekat:

- Kuvana jaja

- Privremene tetovaže

- Vlažna krpa

Kako se izvodi ovaj projekat

Naravno, svoja jaja prvo morate skuvati, a možete ih i obojiti bilo lukovinom bilo nekom kupovnom bojom. Pre nego što počnete sa radom, uverite se da su jaja u potpunosti suva, jer će to mnogo značiti za nanošenje privremene tetovaže. Skinite plastični sloj sa tetovaže i stavite je licem na dole na jaje.

Kada se odlučite za mesto na kom želite da “istetovirate” svoje jaje, uzmite mokru krpu. Kao što biste to učinili na svojoj koži, natopite tetovažu vodom, ali nemojte preterivati. Kada se uverite da se papir na kom je tetovaža bila lako skida, sklonite krpu i polako odlepite papir.

I, to je to! Morate priznati da je ovo neverovatno lak postupak, koji donosi neverovatne rezultate!

Povezane teme