Uradi sam vaza od plastične flaše koja izgleda kao keramičko remek - delo!

Umetnost uradi sam projekata ne samo da donosi zadovoljstvo stvaranja, već često rezultira i fantastičnim i funkcionalnim komadima za kuću.

Jedan od takvih projekata je kreiranje vaze od plastične flaše koja izgleda kao keramička. Ovaj kreativni poduhvat koristi jednostavne materijale poput plastične flaše, krečnog praha, akrilnih boja i providnog laka kako bi se stvorila vaza sa izuzetnim estetskim efektom.

U nastavku saznajte kako pretvoriti običnu plastičnu flašu u elegantnu vazu koja će oplemeniti vaš enterijer i doneti osećaj umetnosti u vaš dom.

POTREBAN MATERIJAL:

  • Plastična flaša
  • Kreč u prahu
  • Akrilne boje
  • Providni lak

POSTUPAK IZRADE:

Temeljno očistite plastičnu flašu i uklonite sve nalepnice ili etikete. Odsecite gornji deo plastične flaše na željenu visinu za vašu vazu.

Pomešajte kreč u prahu sa vodom da biste napravili gustu pastu. Ravnomerno nanesite pastu od kreča na spoljnu površinu plastične flaše. Možete koristiti četkicu ili prste za ovo.

Ostavite da se pasta od kreča potpuno osuši. To će stvoriti teksturiranu površinu sličnu keramici. Kada se pasta od kreča osuši, nanesite akrilnu boju na celu površinu vaze. Možete izabrati bilo koju boju, ali bela ili pastelne boje dobro izgledaju za keramički izgled.

Ostavite akrilnu boju da se potpuno osuši, a zatim nanesite sloj providnog laka preko obojene površine kako biste je zapečatili i zaštitili. Ostavite lak da se potpuno osuši pre nego što počnete da koristite svoju uradi - sam vazu.

Povezane teme

29.03.2024 Ideje

10 super - cool ideja za recikliranje čepova od plute (pampura)

Korišćenjem starih pampura od plute za dekoraciju doma ne samo da dodajemo lični pečat svom prostoru, već i podstičemo održivost i recikliranje.

26.03.2024 Ideje

8 inspirativnih prolećnih ideja za dekoraciju doma

Prolećna dekoracija nije samo estetska nadogradnja, već prava terapija za dušu, koja nam omogućava da se povežemo sa svežim energijama koje ovo godišnje doba donosi.

20.03.2024 Ideje

Jednostavna uradi - sam ideja koja će osvežiti izgled vaše spavaće sobe

Jedan od najkreativnijih načina za osvežavanje izgleda spavaće sobe jeste pretvaranje starih majica u prelepe dekorativne jastučnice.

17.03.2024 Ideje

Tako je lako oslikati staru drvenu stolicu i koristiti je kao bočni stočić

Kombinacija restauracije i kreativnog dizajna omogućava nam da oživimo stare komade nameštaja i prilagodimo ih savremenim potrebama i stilovima uređenja.

14.03.2024 Ideje

Prolećna uradi - sam ideja: pretvorite stare konzerve u prelepe saksije za cveće

Ukrasne saksije od starih konzervi su idealne za sadnju raznovrsnog bilja, cveća ili sukulenata, jer vašem prostoru daju šarmantan i personalizovan dodir.

11.03.2024 Ideje

Praktičan držač za ključeve od reciklirane daske i starih kašika

Kombinujući funkcionalnost sa estetikom, držač za ključeve od recikliranih materijala postaje priča o transformaciji i ponovnom korišćenju materijala, koja nas ujedno inspiriše da...

08.03.2024 Ideje

Uradi - sam zidni sat od epoksidne smole koji možete napraviti već ovog vikenda

Ova tehnika omogućava vam da stvorite personalizovan i jedinstven sat koji će istovremeno biti funkcionalan i estetski privlačan element u vašem domu.

05.03.2024 Ideje

Kako rešiti pojavu buđi ispod drvenih podova: saveti i trikovi

Čak i mala količina neotkrivene vlage može prodreti u pukotine na podovima i dovesti do rasta buđi za samo 24 do 48 sati.

02.03.2024 Ideje

5 super - cool TikTok ideja za dekoraciju doma

Bez obzira na to da li ste novi u svetu uradi sam projekata ili ste iskusni majstor, nudimo vam širok spektar inspirativnih ideja koje će vam pomoći da dodate lični pečat svemu što...

28.02.2024 Ideje

Najbolje metode i sredstva za čišćenje plastike

Plastični proizvodi, pogotovo oni koje koristite van svog doma, često požute i budu prljavi - evo kako da to ispravite!

25.02.2024 Ideje

Dajte lični pečat svom iznajmljenom stanu: 5 ideja za brzu dekoraciju

Dekorisanje iznajmljenog doma može biti izazov, jer želite da stvorite prostor koji odražava vaš stil i ličnost, ali istovremeno poštujete ograničenja ugovora i ne želite ulagati u...