Uradi sam vaza od plastične flaše koja izgleda kao keramičko remek - delo!

Umetnost uradi sam projekata ne samo da donosi zadovoljstvo stvaranja, već često rezultira i fantastičnim i funkcionalnim komadima za kuću.

Jedan od takvih projekata je kreiranje vaze od plastične flaše koja izgleda kao keramička. Ovaj kreativni poduhvat koristi jednostavne materijale poput plastične flaše, krečnog praha, akrilnih boja i providnog laka kako bi se stvorila vaza sa izuzetnim estetskim efektom.

U nastavku saznajte kako pretvoriti običnu plastičnu flašu u elegantnu vazu koja će oplemeniti vaš enterijer i doneti osećaj umetnosti u vaš dom.

POTREBAN MATERIJAL:

  • Plastična flaša
  • Kreč u prahu
  • Akrilne boje
  • Providni lak

POSTUPAK IZRADE:

Temeljno očistite plastičnu flašu i uklonite sve nalepnice ili etikete. Odsecite gornji deo plastične flaše na željenu visinu za vašu vazu.

Pomešajte kreč u prahu sa vodom da biste napravili gustu pastu. Ravnomerno nanesite pastu od kreča na spoljnu površinu plastične flaše. Možete koristiti četkicu ili prste za ovo.

Ostavite da se pasta od kreča potpuno osuši. To će stvoriti teksturiranu površinu sličnu keramici. Kada se pasta od kreča osuši, nanesite akrilnu boju na celu površinu vaze. Možete izabrati bilo koju boju, ali bela ili pastelne boje dobro izgledaju za keramički izgled.

Ostavite akrilnu boju da se potpuno osuši, a zatim nanesite sloj providnog laka preko obojene površine kako biste je zapečatili i zaštitili. Ostavite lak da se potpuno osuši pre nego što počnete da koristite svoju uradi - sam vazu.

Povezane teme

08.06.2024 Ideje

Zanimljive ideje za skladištenje i bolju organizaciju u malim stanovima

Od pametnih rešenja za organizaciju garderobe do inventivnih načina za iskorišćavanje vertikalnog prostora, postoji mnoštvo ideja za skladištenje koja mogu transformisati vaš dom u...

05.06.2024 Ideje

Dragoceni saveti za uređenje malog prostora

Posedovanje malih domova je uobičajena stvar danas i ako želite da kreirate privlačan i udoban prostor, trebali biste da znate kako da ga ukrasite kako bi izgledao veće.

02.06.2024 Ideje

Kako da uklonite stare tapete

Iako možda može izgledati kao lak zadatak, uklanjanje starih tapeta ipak predstavlja naporan posao koji iziskuje dosta vremena i strpljenja.

30.05.2024 Ideje

Pretvorite stare diskove u originalne ramove za ogledala

Ako volite kreativne projekte i želite da dodate jedinstven pečat svom domu, pravljenje uradi sam ramova za ogledala od starih diskova je savršen način da izrazite svoju umetničku...

27.05.2024 Ideje

Kako da vam omiljeni buket cveća traje duže

Za vaš rođendan, za vašu godišnjicu, za rođenje vašeg deteta ... Ko još nije dobio prelepi buket cveća i poželeo da mu zauvek traje!

24.05.2024 Ideje

Boja za drvo: nekoliko saveta za farbanje nameštaja

Samostalno farbanje komoda ili stolica nije tako teško. Sve što treba je dobro odabrana boja za nameštaj i malo entuzijazma!

21.05.2024 Ideje

Uradi sam ljupka bašta od starih šoljica za čaj

Bez obzira da li posedujete šarmantne kolekcije šoljica ili nasleđene porcelanske komade koje volite, transformisanje ovih predmeta u pametne držače za biljke je sjajan način da ih...

18.05.2024 Ideje

Nekoliko zanimljivih ideja za upotrebu prozorske daske

Ako ste dovoljno kreativni u svemu oko sebe možete da vidite potencijal i da od svakog ugla stvorite funkcionalan prostor. Jedan detalj u prostoru međutim često ostaje neprimećen....

15.05.2024 Ideje

6 načina da učinite svoj dom svetlijim

Proleće je u punom jeku i vreme je za kasne zalaske sunca i tople povetarce, ali, nama nije potreban iskorak u eksterijer kako bismo maksimalno uživali u ovoj sezoni...

12.05.2024 Ideje

5 ideja za odlaganje stvari u malim stanovima

Uz malo kreativnosti i pametnih rešenja za odlaganje, možete pretvoriti svoj kompaktni životni prostor u funkcionalnu i organizovanu oazu.

09.05.2024 Ideje

Super jednostavna ideja za novi izgled kuhinjskih ormarića

Fantastičan i pristupačan način da unesete lični pečat u svoju kuhinju jeste dodavanje boje ili uzorka na unutrašnjost ormara sa staklenim vratima, jer su oni uvek vidljivi. Dok fa...