Uradi sam uskršnja korpica na 3 načina

Uskrsnja korpica, običaj pun simbolike i radosti, donosi sa sobom miris svežeg cveća, šarenih jaja i slatkih poslastica.

Uskrs je vreme kada se tradicija i kreativnost stapaju u jedno, stvarajući čaroban ambijent koji oživljava duh zajedništva i nade u bolje i lepše sutra. U uskršnjoj korpici svaka sitnica nosi svoju priču, od ručno oslikanih jaja do medenih kolačića, svežeg voća i cveća koje donosi proleće.

U njoj se kriju toplina doma i radost deljenja, što je čini simbolom prelaska iz tame u svetlost i obnove života. A najlepša je, svakako, kada je sami izradite sa puno ljubavi i malo mašte. U nastavku vam donosimo 3 super - lake ideje za brzu izradu uskršnje korpice koja će sasvim sigurno oduševiti sve vaše goste!

KORPICA OD PAPIRNOG TANJIRA U OBLIKU SLATKOG ZECA

Papir je jako zahvalan materijal jer trpi sve - možete ga seći kako biste dobili željeni oblik, ili crtati po njemu kako biste napravili zabavne ukrase. Uskršnja korpica od papirnog tanjira uključuje najpre rezanje tanjira, pravljenje ušiju i nosića, a zatim iscrtavanje usta i zubića kako bi uskršnji zeka dobio svoju pravu formu. U korpicu zatim dodajte bombone i slatkiše, ili je dekorišite kako god želite - u svakom slučaju, deca će je obožavati!

KORPICA OD MLADIH GRANČICA

Korpica od mladih grančica, blago prirode koja nas okružuje, predstavlja predivan spoj tradicije i jednostavnosti. Ova rustična korpica, ispunjena svežinom i mirisom proleća, donosi sa sobom dah prirode u naše domove tokom proslave Uskrsa. Izrađena sa pažnjom i ljubavlju, svaka grančica nosi sa sobom obećanje novog početka i obnavljanja života. A vidite samo kako je proces izrade u suštini jednostavan. Ova korpica postaje simbol povezanosti sa prirodom i podseća nas na važnost jednostavnih radosti i harmonije sa okolinom. Idealna za držanje čuvarkuće ili cveća.

PRETVORITE OBIČNU KORPICU U USKRŠNJU

I na kraju, najjednostavnija ideja koja ujedno može biti i najlepša - samo ukoliko upotrebite svu svoju maštu. Verujemo da svi u domu imaju barem jednu sličnu korpicu koja (haj'mo priznati) ničemu ne služi osim što verovatno skuplja prašinu. Pronađite je, očistite, dekorišite po želji (nalepite cvetiće, šljokice, kamenčiće, perlice, dodajte lažnu dekorativnu travu ili slamu) i u nju ušuškajte obojena uskršnja jaja, čokoladice, zeke, ili omiljene igračke svojih mališana. Ujedno, ukoliko organizujete igru skrivanja i traženja uskršnjih jaja po dvorištu - ova korpica može biti sjajan aksesoar vaših mališana.

Želimo vam da se dobro zabavite, uživate u svojim kreacijama, i lepo provedete predstojeće praznike!

Povezane teme

02.06.2024 Ideje

Kako da uklonite stare tapete

Iako možda može izgledati kao lak zadatak, uklanjanje starih tapeta ipak predstavlja naporan posao koji iziskuje dosta vremena i strpljenja.

30.05.2024 Ideje

Pretvorite stare diskove u originalne ramove za ogledala

Ako volite kreativne projekte i želite da dodate jedinstven pečat svom domu, pravljenje uradi sam ramova za ogledala od starih diskova je savršen način da izrazite svoju umetničku...

27.05.2024 Ideje

Kako da vam omiljeni buket cveća traje duže

Za vaš rođendan, za vašu godišnjicu, za rođenje vašeg deteta ... Ko još nije dobio prelepi buket cveća i poželeo da mu zauvek traje!

24.05.2024 Ideje

Boja za drvo: nekoliko saveta za farbanje nameštaja

Samostalno farbanje komoda ili stolica nije tako teško. Sve što treba je dobro odabrana boja za nameštaj i malo entuzijazma!

21.05.2024 Ideje

Uradi sam ljupka bašta od starih šoljica za čaj

Bez obzira da li posedujete šarmantne kolekcije šoljica ili nasleđene porcelanske komade koje volite, transformisanje ovih predmeta u pametne držače za biljke je sjajan način da ih...

18.05.2024 Ideje

Nekoliko zanimljivih ideja za upotrebu prozorske daske

Ako ste dovoljno kreativni u svemu oko sebe možete da vidite potencijal i da od svakog ugla stvorite funkcionalan prostor. Jedan detalj u prostoru međutim često ostaje neprimećen....

15.05.2024 Ideje

6 načina da učinite svoj dom svetlijim

Proleće je u punom jeku i vreme je za kasne zalaske sunca i tople povetarce, ali, nama nije potreban iskorak u eksterijer kako bismo maksimalno uživali u ovoj sezoni...

12.05.2024 Ideje

5 ideja za odlaganje stvari u malim stanovima

Uz malo kreativnosti i pametnih rešenja za odlaganje, možete pretvoriti svoj kompaktni životni prostor u funkcionalnu i organizovanu oazu.

09.05.2024 Ideje

Super jednostavna ideja za novi izgled kuhinjskih ormarića

Fantastičan i pristupačan način da unesete lični pečat u svoju kuhinju jeste dodavanje boje ili uzorka na unutrašnjost ormara sa staklenim vratima, jer su oni uvek vidljivi. Dok fa...

06.05.2024 Ideje

Napravite sami prelepe sveće od pomorandžine kore

Jednostavna i kreativna uradi sam ideja uz pomoću koje možete sami napraviti prelep mirišljavi ukras u svom domu

03.05.2024 Ideje

Uskršnja šećerna jaja

Peekaboo šećerna jaja, koja su u nekim delovima sveta deo uskršnje tradicije, izgledaju impresivno, a veoma ih lako možete i sami napraviti...