Uradi sam stolica od recikliranih drvenih paleta: savršena za terasu ali i enterijer

Evo jedne lepe uradi sam ideje za izradu jednostavnog nameštaja - stolice od recikliranih drvenih paleta...

Materijal koji će vam biti potreban za izradu ove stolice uključuje: dve reciklirane palete, brusni papir, dekorativne jastučiće (mogu poslužiti i stari jastuci koje već imate u kući), željena boja, četka, električna bušilica, vijci i odvijač kao i brusilica ukoliko želite da svoj uradi sam projekat dovedete do perfekcije.

Pobrinite se da su palete čiste i bez oštećenja. Ako je potrebno, iskoristite brusni papir kako biste uklonili neravnine i glatko obrusili drvo. Po želji, obojite palete bojom koja se uklapa u vaš enterijer ili eksterijer. Možete koristiti klasične nijanse ili se odlučiti za nešto šareno i kreativno.

Započnite montažom sedalnog dela: postavite jednu paletu horizontalno kao osnovu stolice. Ovo će biti sedište. Zatim postavite drugu paletu vertikalno na osnovnu paletu tako da se gornji deo podudara s gornjim delom osnovne palete. Ovo će biti naslon za leđa stolice.

Pomoću električne bušilice i vijaka, čvrsto spojite dve palete - tako ćete obezbediti stabilnost stolice. Ako želite glatkiji izgled, upotrebite brusilicu da dodatno obrusite ivice i površinu. Ovo takođe može pomoći u uklanjanju potencijalnih neravnina.

Postavite jastučiće ili stare jastuke duž naslona za leđa kako biste dodali udobnost svojoj stolici. Možete ih pričvrstiti trakama ili ih jednostavno postaviti. Dodajte lični pečat stolici dodavanjem jastuka u boji, ćebadi ili čak lampi koje visi sa jednog ugla.

Ova stolica od recikliranih paleta ne samo da će unaprediti vaš enterijer, već je i održiva opcija koja koristi materijale koji bi inače bili odbačeni. Uživajte u izradi i personalizaciji ove jednostavne stolice!

Povezane teme

10.02.2024 Ideje

10 kreativnih ideja za upotrebu stare šivaće mašine

Stare šivaće mašine se više ne koristi za svoje namene, ali su i dalje divni komadi istorije. Sačuvajte ih od zaborava i dekorišite svoj enterijer na jedinstven način!

07.02.2024 Ideje

Uradi sam ideja zahvaljujući kojoj će vaša rerna uvek biti blistavo čista

Ne morate da pribegavate jakim hemijskim rastvaračima da bi vaša rerna ponovo blistala. Ova potpuno netoksična, jeftina formula se lako meša i, što je najvažnije - zaista funkcioni...

04.02.2024 Ideje

Praktični saveti za održavanje doma koji će vam uštedeti novac

Nudimo vam korisne smernice kako da prepoznate i rešite potencijalne probleme u svom domaćinstvu pre nego što prerastu u skupoceni sanitarni ili građevinski poduhvat.

01.02.2024 Ideje

Napravite sami kit za drvo (smesu za popunjavanje rupa i neravnina na drvetu)

U pitanju je smesa koja nam pomaže da transformišemo drvene površine na nameštaju ali i svim onim drvenim predmetima koji su pretrpela izvesna oštećenja.

30.01.2024 Ideje

Dizajniranje ultimativnog kazina u domu: Vodič za kreiranje stilskog prostora za Igre

Dobrodošli u svet gde se luksuz i zabava susreću - vašem ultimativnom kućnom kazinu. Ovaj vodič će vas provesti kroz korake kako da kreirate elegantan i funkcionalan prostor za igr...

29.01.2024 Ideje

5 ideja za sve koji žele da kamufliraju loš izgled zidova u svom domu

Vremenom, zidovi “ostare”, poružne, dobiju mrlje pa čak i pukotine. Dobra vest je da ne morate odmah krenuti sa farbanjem celog zida ili cele sobe.

26.01.2024 Ideje

Jednostavna uradi - sam ideja: savršena galerija na zidu u vašem stanu

Kreiranje galerije na zidu postalo je ne samo način da se prikažu omiljena umetnička dela, već i lični izraz stila i estetike.

20.01.2024 Ideje

Od dnevne sobe do garderobera: elegantne i jednostavne ideje za moderan izgled doma

Naši enterijeri mogu imati ogroman uticaj na našu psihu, pa je zbog toga odabir prave kombinacije boja, nameštaja i tekstura izuzetno važan i sastavni deo dekoracije svakog moderno...

17.01.2024 Ideje

Transformišite svoj hodnik efikasnim i stilizovanim idejama za odlaganje obuće

Istražite kreativne police, klupice i druge funkcionalne elemente koji će unaprediti svakodnevno iskustvo odlaganja obuće u vašem ulaznom prostoru.

14.01.2024 Ideje

10 fenomenalnih ideja za popunjavanje tog praznog prostora ispod stepenica

Uz malo mašte i dodatnih ulaganja, trebalo bi da budete u mogućnosti da pronađete ideju za renoviranje prostora ispod stepenica koja odgovara i dizajnu vašeg doma i životnom stilu...

11.01.2024 Ideje

Napravite sami prelep stočić ili stolicu od obične plastične gajbe

Ako volite da organizujete piknik napolju ili imate svečana druženja u svom dvorištu, zgodno je da imate prenosive, lagane stolove tako da ne morate stalno da ulazite unutra da bis...