Uradi sam: mermerna indigo jaja

Indigo je nijansa plave boje koja ima veoma povoljno dejstvo na naš um i trenutno stanje…

Ova boja je povoljna za spavaće sobe, ili bilo koje prostore vašeg doma u kojima želite da se opuštate. Ona se koristi kako u dekoraciji enterijera, tako i u modnoj industriji i lepote, jer svojim umirujućim dejstvom mami i privlači svakoga, navodeći ga da se barem na sekund zagleda u njenu dubinu i predahne.

Naravno, jaja dekorisana ovom bojom dobijaju neku sasvim drugu dimenziju privlačnosti. U ovom projektu koji smo pronašli na internetu, za dekorisanje jaja korišćen je lak indigo boje, uz tehniku dekorisanja noktiju, zvanu water marbling. Iako ova tehnika sama po sebi sa sobom nosi dosta nereda, njen krajnji rezultat je toliko lep, da smo spremni da zanemarimo sve nedostatke. U ovom projektu, korišćena je jedna boja laka, zarad dostizanja monohromatskog izgleda.

POTREBNO VAM JE:

- Plavi lak za nokte

- Lažna jaja ili kuvana, ohlađena do sobne temperature

- Plastična posuda koju ćete posle baciti (ili sačuvati za slične projekte)

- Rukavice

- Štapić za mešanje

- Držač za sušenje

- Aceton ili skidač laka za nokte

- Voda sobne temperature

UPUTSTVO ZA RAD:

Prvi korak: napunite ¾ plastične posude vodom sobne temperature. Ako voda koju koristite nije dovoljno topla, lak za nokte koji ćete u nju sipati će tonuti na dno.

Dodajte nekoliko kapi laka za nokte, pri čemu više kapi laka daju intenzivniju boju. Vodite računa da radite brzo, jer se lak na ovaj način brzo suši i zgrušnjava.

Drugi korak: lagano promeštajte vodu i lak štapićem kako biste kreirali izgled mermera.

Treći korak: umočite jaje u vodu i pomerajte ga lagano kroz mesta gde se nalazi lak. Za ovaj deo projekta obavezno koristite rukavice, jer ćete u suprotnom imati mnogo muke da skinete sav lak koji će se zalepiti za vaše ruke.

Četvrti korak: osušite jaja. U ovom projektu, iskorišćen je komad pene sa nekoliko špenadli od kojih su kreirana postolja za sušenje.

Za ovaj projekat možete koristiti bilo koju boju laka za nokte, tako da su vam mogućnosti neograničene.

N.Đ.

Izvor: Alice and Lois

Povezane teme