Uradi sam: dekoracija podmetača za čaše

Oslikavanje akvarel tehnikom je jedna od najstarijih vrsta slikanja. Iako ova metoda ume da bude poprilično zahtevna, krajnji rezultat je vredan svakog truda.

Mnogi umetnici crpe svoju inspiraciju iz prirode, a danas je i nama u fokusu jedan od glavnih prirodnih elemenata – voda. Ona u dekoru enterijera ima jednaka harmoniča i umirujuća dejstva, poput onog kada se nalazite u prirodi pored neke reke ili jezera. A ima li boljeg načina da svoj dom dekorišete njome, od toga što ćete tehniku akvarela primeniti na svojim aksesoarima.

Sada vam otkrivamo kako da od najbičnijih, i naizgled ništa posebnih drvenih podmetača, napravite predivnu dekoraciju za svoj sto, i uživanje u ispijanju kafe učinite još potpunijim.

Za ovaj projekat će vam biti potrebno nekoliko drvenih podmetača, ako ih nemate, vrlo lako ih možete i sami napraviti. Od boja će vam biti potrebna – bela (za bazu) i tamnoplava. Zatim, što više različitih četkica za slikanje, sunđer za farbanje (možda može poslužiti i običan) i samolepljiva traka.

Uputstvo:

1. Uverite de sa je vaš drveni podmetač gladak i dobro ispoliran, u slučaju da nije, možete ga najobičnijom šmirglom malo srediti.

2.  Svaki podmetač na dužini od 2/3 označite samolepljivom trakom.

3. Obojite veću površinu belom bojom i ostavite da se osuši. Nakon toga pažljivo uklonite traku.

4. Nakon ovoga je sve stvar vaše kreativnosti, i možete eksperimentisati bojama kako god želite:

Pomoću male četkice možete napraviti jednostavne tanke linije, ili sunđerom imati “zamrljane” tačke, ili pak štapićem za uši ostavti trag u vidu tačkica – izbor je neograničen.

Kada su vaši podmetači gotovi, naprskajte ih lakom, u suprotnom će se boja isprati. Ako slučajno vaš dizajn pođe po zlu, uvek možete okrenuti podmetač na drugu stranu, i početi ponovo.

S.B.

Photo: Homedit.com

Povezane teme