Unesite prelepe jesenje boje u svoj dom uz ovaj jednostavan uradi - sam projekat

Volite čaroliju jeseni i želite uneti njen šarm u svoj dom na jednostavan i kreativan način?

Uz ovu sjajnu uradi sam ideju, možete stvoriti predivnu činiju u obliku jesenjeg lišća koja će vam doneti sve te fantastične sezonske boje unutar četiri zida vašeg doma. Ono što je još bolje, ovaj projekat je brz, jednostavan i ne zahteva mnogo truda.

Da biste krenuli sa ovim projektom, trebaće vam veštačko lišće, lepak za dekupaž, mala četka, balon ili činija, i providna folija.

Prvi korak je naduvati balon do željene veličine činije koju želite napraviti i postaviti ga u činiju kako bi ostao na mestu. Ako koristite činiju umesto balona, prekrijte je prozirnom folijom kako biste sprečili da se listovi lepe za činiju.

Sledeći korak je lepljenje veštačkog lišća na balon, uz pomoć lepka za dekupaž. Pokrijte svaki list lepkom i postavite ga preko balona, pažljivo preklapajući sve listove dok ne stvorite činiju željene veličine. Budite slobodni da lepite listove veće veličine, jer se činija može smanjiti kasnije.

Nakon što ste zalepili sve listove, pažljivo prekrijte površinu prozirnom folijom kako biste održali lišće u ravni. Ako primetite da listovi malo štrče, ne brinite - to je sasvim normalno i doprinosi šarmu ovog projekta.

Sada preostaje samo da sačekate da se sve osuši. Imajte u vidu da ostavljanje prozirne folije na listovima produžava proces sušenja. Stoga sve pažljivo ogulite i odvojite od lišća, a zatim ostavite da odstoji tokom narednih 24 sata. Na taj način, činija se brže suši, ali listovi i dalje zadržavaju svoj šarm.

Kada se činija potpuno osuši, pažljivo ispustite balon i odvojite ga od lišća. Sada imate predivnu činiju za lišće koja će uneti jesenji duh u vaš dom. Ako primetite neke komadiće lepka, jednostavno ih odsecite.

Ovaj kreativan projekat je sjajan način da unesete toplinu i boje jeseni u svoj enterijer. Uživajte u ovoj zabavnoj aktivnosti i stvorite unikatnu dekoraciju koja će vas podsećati na lepotu jeseni u udobnosti vašeg doma.

Povezane teme

16.02.2024 Ideje

Lako, a praktično: uradi - sam prenosivi rešo od konzerve

Aluminijum, najlakši od svih metala, je ključni materijal u proizvodnji ambalaže za napitke, a danas ćemo ga ponovo iskoristiti kako bismo stvorili prenosivi rešo.

13.02.2024 Ideje

Lepa i praktična: uradi sam dekorativna lampa napravljena od papira

Ovaj jednostavan, ali izuzetno efektan projekat omogućava vam da izrazite svoju maštu i stvorite jedinstvenu dekoraciju koja će služiti i kao funkcionalan dodatak domu.

10.02.2024 Ideje

10 kreativnih ideja za upotrebu stare šivaće mašine

Stare šivaće mašine se više ne koristi za svoje namene, ali su i dalje divni komadi istorije. Sačuvajte ih od zaborava i dekorišite svoj enterijer na jedinstven način!

07.02.2024 Ideje

Uradi sam ideja zahvaljujući kojoj će vaša rerna uvek biti blistavo čista

Ne morate da pribegavate jakim hemijskim rastvaračima da bi vaša rerna ponovo blistala. Ova potpuno netoksična, jeftina formula se lako meša i, što je najvažnije - zaista funkcioni...

04.02.2024 Ideje

Praktični saveti za održavanje doma koji će vam uštedeti novac

Nudimo vam korisne smernice kako da prepoznate i rešite potencijalne probleme u svom domaćinstvu pre nego što prerastu u skupoceni sanitarni ili građevinski poduhvat.

01.02.2024 Ideje

Napravite sami kit za drvo (smesu za popunjavanje rupa i neravnina na drvetu)

U pitanju je smesa koja nam pomaže da transformišemo drvene površine na nameštaju ali i svim onim drvenim predmetima koji su pretrpela izvesna oštećenja.

30.01.2024 Ideje

Dizajniranje ultimativnog kazina u domu: Vodič za kreiranje stilskog prostora za Igre

Dobrodošli u svet gde se luksuz i zabava susreću - vašem ultimativnom kućnom kazinu. Ovaj vodič će vas provesti kroz korake kako da kreirate elegantan i funkcionalan prostor za igr...

29.01.2024 Ideje

5 ideja za sve koji žele da kamufliraju loš izgled zidova u svom domu

Vremenom, zidovi “ostare”, poružne, dobiju mrlje pa čak i pukotine. Dobra vest je da ne morate odmah krenuti sa farbanjem celog zida ili cele sobe.

26.01.2024 Ideje

Jednostavna uradi - sam ideja: savršena galerija na zidu u vašem stanu

Kreiranje galerije na zidu postalo je ne samo način da se prikažu omiljena umetnička dela, već i lični izraz stila i estetike.

23.01.2024 Ideje

Uradi sam stolica od recikliranih drvenih paleta: savršena za terasu ali i enterijer

Evo jedne lepe uradi sam ideje za izradu jednostavnog nameštaja - stolice od recikliranih drvenih paleta koju možete koristiti i u enterijeru i u svom dvorištu ili na terasi.

20.01.2024 Ideje

Od dnevne sobe do garderobera: elegantne i jednostavne ideje za moderan izgled doma

Naši enterijeri mogu imati ogroman uticaj na našu psihu, pa je zbog toga odabir prave kombinacije boja, nameštaja i tekstura izuzetno važan i sastavni deo dekoracije svakog moderno...