Ljupke i elegantne Shabby Chic spavaće sobe

Ponestalo vam je ideja pri dekoru vaše spavaće sobe?

Možda možemo da pomognemo. Sve više rastući trend, koji se zavlači pod kožu savremenog doba je Shabby Chic . Nonšalantan, rafiniran i tako elegantan, da jednostavno deluje savršeno gde god ga primenili, a naročito u okruženju koje treba da deluje opušteno i inspirativno, kao što je spavaća soba. Sa dozom vintage stila u sebi, ova vrsta uređenja prostora vam daje pregršt mogućnosti da stvorite atmosferu u kojoj ćete uživati.

Ako je vaš cilj stvaranje Shabby Chic oaze u kojoj ćete pronaći svoj mir i lak san, ono za čim treba da posegnete su svetle i pastelne boje na zidovima i na plafonu. Ove boje su osnova koja će vam poslužiti za dodavanje nešto intenzivnijih dekorativnih momenata i detalja. Metalni elementi, pleteni nameštaj, drvo i dodir srebra, uneće u vašu spavaću sobu dozu stila. Otisci su takođe oni koji mogu jednoličnom prostoru podariti karakter. Posegnite za nekim odvažnim cvetnim uzorcima ili se opredelite za nežne čipkaste elemente. Tektsura je takođe vrlo bitna, kako neutralni tonovi ne bi progutali sobu.

Kada je nameštaj u pitanju, vaš izbor mogu biti metalni kreveti, izražajnih lukova ili drvene varijante koje po želji možete prefarbati tankim belim slojem. Obilje mekih jastuka je obavezno u ovakvoj priči, kao i zavese koje mogu prostor učiniti maksimalno privatnim. Neizostavni su kristalni lusteri, ali ako je to previše za vas i neka elegantna stona lampa sa obe strane kreveta poslužiće svrsi. Drveni noćni stolovi, ukrasi u vidu osušenog cveća i ogledala sa izbledelim efektom rama su svakako poželjni detalji. Tapete na zidu su dobrodošle, ali ne nužno kroz celu sobu, jer lepše stoje samo na jednom zidu.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme