Stilizujte svoj stočić u hodniku

Konzolni stolovi predstavljaju veoma zabavne stilske karakteristike i pružaju obilje ideja koje na njima možete primeniti...

Međutim, ukoliko ste probali nekoliko načina da ulepšate svoj sto smešten u ulaznom delu stana ili kuće, pritom nije sve ispalo baš kako treba, nemojte se stresirati oko toga uopšte. Konzolni sto može prostoriji pružiti drugačiji izgled i ulepšati njegov ambijent. Postoje određeni trikovi uz čiju pomoć možete sitlizovati svoj sto na koji prvo nailazite nakon stizanja kući i učiniti ga jednim od najlepših komada nameštaja, koji svima pruža prijatnu dozu gostoljubivosti i dobrodošlice.

Težite ka balansu

Ponekada je veoma komplikovano stilizovati celokupan sto na pravi način, uglavnom zbog toga što je konzolna vrsta daleko duža od standarnog nameštaja za dnevne ili spavaće sobe. Možete se zateći u situaciji da pomerate stvari okolo i to nekoliko puta, a da pritom imate osećaj da nešto gotovo uvek nije na svom mestu. Trik predstavlja dodavanje predmeta na svaku stranu konzolnog stola i njihovog usmeravanja ka unutrašnjoj strani ploče.

Dodajte umetničke komade koji privlače pažnju

Odvažni ili vibrantni, raznobojni ili intrigantni, postoje umetnički detalji koji ponekada funkcionišu kao sidro u prostoru. Dobar umetnički komad ponekada deluje kao komponenta koja spaja čitav dizajn stola do zida i savršeno ispunjava njegovu površinu. Jedan veliki i veoma privlačan umetnički komad predstavlja tipičan metod i sa njim u svakom slučaju nikada ne možete pogrešiti. Sa druge strane, možete odabrati nešto daleko interesantnije i postaviti šest fotografija u redu.

Ispunite prostor

Površine smeštene između akcentnih komada trebalo bi da budu ispunjene stilskim dodacima koji mogu dolaziti u paru ili triu. Na svoj konzolni sto u ulaznom delu možete postaviti sve od keramičkih vaza, antičkih umetnina, do malih figura i u suštini bilo kojih malih predmeta po vašoj želji. Ovo jednostavno mora biti dobitna kombinacija i sve što mislite da kompletira izgled vašeg konzolnog stola i može biti uklopljeno sa ulaznim delom, slobodno primenite u ovom slučaju, a jedino što je potrebno jeste da osigurate što prirodniji izgled bilo kojih malih predmeta koje izaberete.

Nekoliko ukrasnih kutija

Jedna, par ili više kutija na površini i oko konzolnog stola donose obilje pogodnosti. Ove kutije za odlaganje sitnih predmeta predstavljaju veoma bitne predmete na stolovima u ulaznom delu, posebno onda kada želite da kreirate prirodni balans. Veći primerci izgledaju veoma lepo, naročito kada se radi o nižem komadu nameštaja sa nekoliko polica na koje ih je moguće postaviti. Ovakva kombinacija takođe pruža određenu ritmiku u prostoru, jer određeni predmeti mogu biti postavljeni više od ostalih.

Dodajte prirodne elemtente u mešavinu

Dok lampe, knjige, vaze i ostali slični predmeti poseduju zabavan i interesantan karakter, organski elementi pružaju stolu dozu života. Terarijum je izuzetan način da ovu granicu pomerite još dalje. Međutim, uvek se možete opredeliti za cveće ili orhideje. Pored dodavanja prirodnih elemenata radi kreiranja statusa kvo, njihovo inplementiranje može uneti preko potrebnu visinsku prednost čitavom stolu.

N.Đ.

Izvor: Decoholic

Povezane teme