Stare tegle postaju slatke male lampe u vašem domu, a evo i kako!

Recikliranje je idealan način da vašim korišćenim, praznim teglama date drugi život.

Otkrili smo jedan zanimljivi TikTok trik koji ovaj trend recikliranja starih tegli podiže na jedan sasvim novi nivo. Naime, uradi - sam profesionalci sa @hometalk su nedavno pronašli neke od osnovnih stvari u obližnjoj prodavnici, uključujući staklene tegle, štampane papirne salvete i lepak za dekupaž, i pokazali nam kako su dekupažirali osnovne prozirne tegle u šik svetla koja mogu poslužiti i kao ljupki stoni fenjeri.

Postupak je prilično jednostavan. Umesto da svoje iskorišćene tegle bacate u đubre, jednostavno ih očistite i uklonite njihove etikete. Zatim isecite papirne salvete po vašem izboru na dužinu potrebnu da umotate salvetu oko tegle, četkajući spoljašnjost mešavinom lepka za dekupaž i vode tako da prione na površinu.

Sve ovo bi trebalo da uradite i sa poklopcem za tegle, mada slobodno možete koristiti i neku drugu štampanu salvetu ili čak obojenu (u vašu omiljenu nijansu) da biste je pomešali po svom ukusu. Takođe možete svoje remek delo dopuniti dodatnim slojem laka za dekoraciju kako biste dobili sjajnu ili metalnu završnu obradu. Budite kreativni i pustite mašti na volju!

Zatim lepkom pričvrstite baterijske lampe na unutrašnju stranu poklopca, pazeći da je potpuno pričvršćen. Kada se svi delovi potpuno osuše, ponovo ćete sastaviti poklopac i teglu, i dobiti prekrasan mini fenjer koji će izgledati savršeno gde god da ga postavite.

@hometalk Dollar Store jar hack😱😍 #DIY #DollarTree #DollarTreeDIY #HomeDecor #HowTo #diyproject #decopaugehack ♬ original sound - hometalk

Povezane teme

05.06.2024 Ideje

Dragoceni saveti za uređenje malog prostora

Posedovanje malih domova je uobičajena stvar danas i ako želite da kreirate privlačan i udoban prostor, trebali biste da znate kako da ga ukrasite kako bi izgledao veće.

02.06.2024 Ideje

Kako da uklonite stare tapete

Iako možda može izgledati kao lak zadatak, uklanjanje starih tapeta ipak predstavlja naporan posao koji iziskuje dosta vremena i strpljenja.

30.05.2024 Ideje

Pretvorite stare diskove u originalne ramove za ogledala

Ako volite kreativne projekte i želite da dodate jedinstven pečat svom domu, pravljenje uradi sam ramova za ogledala od starih diskova je savršen način da izrazite svoju umetničku...

27.05.2024 Ideje

Kako da vam omiljeni buket cveća traje duže

Za vaš rođendan, za vašu godišnjicu, za rođenje vašeg deteta ... Ko još nije dobio prelepi buket cveća i poželeo da mu zauvek traje!

24.05.2024 Ideje

Boja za drvo: nekoliko saveta za farbanje nameštaja

Samostalno farbanje komoda ili stolica nije tako teško. Sve što treba je dobro odabrana boja za nameštaj i malo entuzijazma!

21.05.2024 Ideje

Uradi sam ljupka bašta od starih šoljica za čaj

Bez obzira da li posedujete šarmantne kolekcije šoljica ili nasleđene porcelanske komade koje volite, transformisanje ovih predmeta u pametne držače za biljke je sjajan način da ih...

18.05.2024 Ideje

Nekoliko zanimljivih ideja za upotrebu prozorske daske

Ako ste dovoljno kreativni u svemu oko sebe možete da vidite potencijal i da od svakog ugla stvorite funkcionalan prostor. Jedan detalj u prostoru međutim često ostaje neprimećen....

15.05.2024 Ideje

6 načina da učinite svoj dom svetlijim

Proleće je u punom jeku i vreme je za kasne zalaske sunca i tople povetarce, ali, nama nije potreban iskorak u eksterijer kako bismo maksimalno uživali u ovoj sezoni...

12.05.2024 Ideje

5 ideja za odlaganje stvari u malim stanovima

Uz malo kreativnosti i pametnih rešenja za odlaganje, možete pretvoriti svoj kompaktni životni prostor u funkcionalnu i organizovanu oazu.

09.05.2024 Ideje

Super jednostavna ideja za novi izgled kuhinjskih ormarića

Fantastičan i pristupačan način da unesete lični pečat u svoju kuhinju jeste dodavanje boje ili uzorka na unutrašnjost ormara sa staklenim vratima, jer su oni uvek vidljivi. Dok fa...

06.05.2024 Ideje

Napravite sami prelepe sveće od pomorandžine kore

Jednostavna i kreativna uradi sam ideja uz pomoću koje možete sami napraviti prelep mirišljavi ukras u svom domu