Stara vrata postaju neodoljiva ugaona polica u samo par koraka!

Evo jednog fantastičnog uradi-sam projekta koji će dati fenomenalan izgled vašem omiljenom uglu u kući i to u samo par jednostavnih koraka...

Svi mi imamo poneki simpatičan kutak u domu sa kojim jednostavno ne znamo šta da radimo. Ponekad se takozvani ćošak u dnevnoj sobi čini kao idealno mesto za smeštanje police za knjige, saksija sa cvećem ili nekih porodičnih ukrasa, ali se istovremeno postavlja pitanje – gde nabaviti adekvatan komad nameštaja koji bi odgovorio svim tim potrebama?

photo: blog.countrychicpaint

Ukoliko vam je ideja o plastičnim policama neprihvatljiva, savetujemo vam da se oslonite na svoje majstorske sposobnosti i prionete na posao koji glasi – izrada ugaone police od starih vrata. Da, verovali ili ne ali ovo je verovatno najlakši način da dođete do željenog komada nameštaja u sekundi. I to bez mnogo muke jer vrata sama po sebi već imaju neophodnu dužinu koja će omogućiti stvaranje više prostora – odnosno polica koje u najboljem slučaju mogu ići od poda do plafona. Za stvaranje ove police rezervišite u startu dva vratna krila (jedna široka se takođe mogu preseći na dva dela) koja ćete nakon dekoracije pričvrstiti odnosno montirati (bušilicom) u željeni ugao.

Generalno gledano, za ovaj projekat vam je potrebno samo malo dobre volje koja će uglavnom otići na ribanje drveta jer, kao što i sami pretpostavljate, vrata moraju biti čista, ošmirglana i po mogućstvu dekorisana tako da domu daju rustičan, ili bar što prirodniji izgled. Naravno, ukoliko vi već imate neku drugu (tematsku) ideju na umu onda se slobodno odlučite za tu opciju, ali se bar potrudite da svoja vrata dovedete do savršenstva – lakiranjem, bojenjem u jednoj ili više boja i slično.

Izvor: blog.countrychicpaint

photo: blog.countrychicpaint

Povezane teme